facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Åsa Melin - Galleri Peppinge, Österlen

Åsa Melin - Galleri Peppinge, Österlen

About

Möt mina väktare i galleriet.
Galleriet öppet tisd -sönd, kl 12-18, övr.tid ring : 0702-497700

Story

Strax norr om Kåseberga ligger Peppinge, den lilla byn som i långa tider lockat konstnärer, författare, skådespelare och livsnjutare med stillhet och avskildhet. Samtidigt som det närbelägna havet, stränderna, fälten och det ständigt föränderliga landskapet ingjutit kraft och inspiration.
I den före detta folkskolan är Galleri Peppinge inhyst sedan 1987. En arbetsplats och ett galleri för konst och utställningar – men också en välkänd mötesplats för musik, poesi och mänskliga möjligheter.
Galleri Peppinge är öppet året om - när snöflingorna pudrar gräsmattorna vintervita eller försommarsolen gassar över hustaken. Dramatiska väderlägen är, precis som det berömda österlenska ljuset ur ett konstnärsperspektiv, ett utrymme för stillhet och reflektion. En samklang mellan människa och natur, material och uttryck, vare sig det rör vid våra yttre eller inre landskap.
Galleri Peppinge är beläget mitt i byn, med vernissager och utställningar som avlöser varandra i ett oändligt radband. Föränderligt. Förunderligt. Och Fridfullt…

Åsa Melin är född i Göteborg 1955, växte upp i Stockholm och flyttade 1973 till Österlen där hon tillsammans med sin mor Lisa Skogsberg startade sin konstnärliga verksamhet - ett hem, arbetsplats och en livsbas varifrån hon under årens lopp kommit att ställa ut både i Sverige och utomlands, bland annat ett flertal gånger i USA.
Efter genomgångna konstskolor och mångårigt arbete har Åsa konstnärliga uttryck till största del inriktat sig på skulptur – måleri - och poesi. Förutom måleriet har hennes ansiktsskulpturer, som hon under de senaste åren ägnat sig intensivt åt, rönt stor uppmärksamhet. Ansikten som representerar olika folkslag och tidsepoker, med vilsamma, meditativa uttryck i sina noggrant utmejslade karaktärsdrag.
Skulpturer som låter sig framkallas när de själva vill. Och om.
Vilka sedemera monteras på rostiga gamla ventiler, drivved eller andra strandfynd och får därigenom en naturlig länk till evigheten. Till det odödliga.
Åsa vill att skulpturerna liksom hennes måleri skall förmedla en inre stillhet och ett lugn. En sorts meditation. Hennes största inspirationskälla är landskapet hon lever i. Himlen som möter jord och hav.

Calle Mikelsons









"Sommarutställning - Åsa MelinSkulptur - Måleri - PoesiGalleriet är öppet :Juli - augusti, tisdag - söndag 12-17, t.o.m den 13 augusti.Annars har vi öppet när det passar dig, ring eller sms:a och boka en tid/dag för besök.Välkommen!OBS! Vägen mellan Kåseberga och Valleberga är öppen.Fel vägbeskrivning på GOOGLE Maps."
Address: Peppingevägen 256, 27178 Löderup
Phone: 0702-497700
City: Löderup
Zip Code: 27178


Similar places near
Galleri Jägfeldt Galleri Jägfeldt 75 meter Häftig popkonst
912 Kåseberga 912 Kåseberga 2 km Fantastiska föremål.
Karin Anker - Galleri K i Kåseberga Karin Anker - Galleri K i Kåseberga 3 km "Med naturen som inspiration - Måleri, skulptur/keramik, fotokonst www.karinanker.se ...
Herr Dantoft Interiør Herr Dantoft Interiør 3 km Välkommen till Herr Dantoft Interiør. Vi är ett kreativt företag i Tjugosjus by på Ö...
Ateljé femman Ateljé femman 4 km Ateljé femman är en ateljé och utställningslokal mitt i centrala Löderup på Österlen....
ÖRUM 370 ÖRUM 370 7 km Väl värt ett besök. Supertrevliga ägare och mycket fin keramik i butiken. Det är tydl...
Reviews
Har länge haft kontakt med Åsa Melin och hittar ofta alster att köpa. Värt att besöka galleriet.
Väldigt fina väktare, blev ett köp. De finns ute för säker visning.
Så fina fantastiska lerverk Fredens Väktare Här möte vi våren Snödroppar, Vintergäck o krokus 16 feb fantastiskt att det var öppet
Denna plats är ut över det vanliga. Väktarna fångar bara ens hjärta, de har sina budskap.
Måste besökas. Jag blir lycklig och får ro i själen vid besök hos Åsa
Värt ett besök när man är på Österlen.
Mycket kärlek, känsla och tanke bakom konstnärinnan Åsa Melin. Begrundande.
Underbart och stämningsfullt, köpte en väktare till ett älskat barnbarn.
Fantastiskt människa, givande dag.
Ett spännande möte. Tack Åsa
Comment on this business

to add Åsa Melin - Galleri Peppinge, Österlen map to your website;