facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Sadelmakeriet Sackum

Sadelmakeriet Sackum

About

Sadelmakare med Gesällbrev och Kvalificerad Yrkeshögskole examen. Arbetar med nytillverkning av läderprodukter samt omstoppning, reparationer och dyl.

Story

Jag är utbildad sadelmakare från Tärnsjö sadelmakeriskola. Under min utbildning har jag varit i 32 veckors praktik (LIA- lärande i arbete). Dessa veckor är uppdelade i 4 perioder om 8 veckor. Min första LIA plats var hos Sadelmakare Kit Hollerup i Danmark som håller på med omstoppningar och sadelinpassningar till häst och ryttare.
Min andra LIA plats var Tärnsjö Garveri, jag var på sysalen och tillverkade bla tömkörningsdäcklar, selar och andra hästrelaterade varor.
Min tredje LIA plats var hos Stephen på Britannia Saddlery i Walsall Englang. Där tillverkade jag engelska sadlar med lätt handledning av Stephen.
Min fjärde LIA plats vad hos Renee Sommer på Sommer Sattel i Pirmasens Tyskland. Där var jag med som en del i produktionen av engelska sadlar. Reparation, montering, stoppning och allt som kan tänkas komma in i en större sadelfabrik.
Under min utbildningstid på skolan var min mäster Lena Rick. Och jag har tillverkat 6 engelska sadlar under skoltid, vet ej hur många som tillverkades på mina praktikplatser, 1 arbetssele, 1 finsele, 1 reparation av kyrksele, en del träns, grimmor, körhuvudlag, gjordar, reparationer av sadlar, stoppat om sadlar, sadelväskor och div annat som hundhalsband, koppel och vapenremmar.

Mission

Att öka kunskapen bland ryttare om hur utrustningen påverkar häst och ryttare.

Products

Lädervaror framförallt inom hästsport.

Address: Kungsbergsvägen 42, 81195 Järbo
Phone: 0702833034
City: Järbo
Zip Code: 81195


Similar places near
Musta äpplen i Järbo Musta äpplen i Järbo 4 km Kom med dina äpplen och få dom mustade!
Gästrike Byggservice Gästrike Byggservice 7 km Välkommen! Vi är ett familjeföretag som erbjuder tjänster med bred kompetens inom by...
Bohlins Bohlins 7 km Klart bästa skoterhandlaren i mellan Sverige. Väl värt ett besök. Grym service och su...
Järbo Turism Turistboende Ekonomisk Förening Järbo Turism Turistboende Ekonomisk Förening... 7 km Enkelt boende. Trevlig personal.
Sandvikenboendet Sandvikenboendet 7 km Lokal Hyresgästorganisation. För boende inom Sandvikens kommun.
Medskogssjön Medskogssjön 12 km Trevligt personal och en bra camping
Comment on this business

to add Sadelmakeriet Sackum map to your website;