facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Signoallas Grotta

Address: Hultaklint Lädja , Lammhult 360 30, G, SE
City: Lammhult
Zip Code: 360 30


Reviews
Grottan har fått sitt namn efter Viktor Rydbergs roman om kärleken mellan riddaren Erland Månesköld och romanskan Singoalla. Naturskön omgivning. Grottan i sig själv är liten, knappt den kan kallas en grotta. En gång med ett stort stenblock som tak. Storslagen utsikt över Klintasjön. Dessutom finns en utsiktsplats Hultaklint i närheten. Från denna ser man ut över skogar och flera sjöar, bland annat Hultasjön. Vill man fika så finns rastbord. Parkeringsplats med ca 10 platser finnes ca 1 km från grottan. Vandringen till grottan är varierande, lite småbrant på sina ställen.
Vacker plats med solvarma stenhällar att stanna på och dricka kaffe. Kuperad terräng fram till platsen.
Kul hajk upp för ett berg med fin utsikt. Spännande klättring för barn ner till grottan. Knappt att man kan kalla det för grotta. Bättre beskrivning är en liten passage under ett klippblock. Spännande för mindre barn. Fin natur och utsikt.
Vild, orörd natur. Fantastiskt vackert!
En härlig miljö, än om det är mycket uppförgåeende.
Ett attraktivt ställe på fjällen nära Lammhult. Det är fint och nyttig att vandra i det friska luften och rena naturmiljön. Uppe på kullen finns det plats ,två banker att sitta, äta något du fick med dig, dricka kaffe och njuta av det helt underbara utsikten.Tidpunkt för besökVardagVäntetidIngen väntetid
Själva grottan var inte så märkvärdig, men jättefin utsikt och bergsjö.
Fin plats med bra utsikt
Häftigt klipplandskap med en del klättring för att komma till grottan. Själva grottan är rätt liten men naturen som helhet är fantastisk. Klättrar man vidare ner kan man bada i sjön.
Fantastisk miljö, magisk solnedgång en ljum vårkväll.
Comment on this business

to add Signoallas Grotta map to your website;