facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Sjönnebols Herrgård

Sjönnebols Herrgård

About

Sjönnebols Herrgård ligger i södra Värmland, några mil strax sydväst om Karlstad, och är en mysig festlokal omgiven av en idyllisk miljö.

Story

Vi på Sjönnebols Herrgård är väldigt stolta över gården och vill gärna dela med oss av den känslan till flera! Därför vill vi nu ge alla människor möjligheten att låta dem föreviga sina största och viktigaste minnen hos oss.

Gården består av flera anrika byggnader och när vi 2014 fick förtroendet att förvärva Sjönnebol kände vi genast för att ge gården nytt sprudlande liv, och vad passade inte bättre än att låta egendomen omgärdas av betade får och hästar.
Sjönnebol fick bli en av flera viktiga platser för bevarandet av lantrasen Helsingefår tillsammans med några förtjusande hästar. Ett viktigt och mycket rogivande arbete.

I samband med vår egens son dop under hösten 2014 insåg vi även vilka fantastiska möjligheter stället erbjöd för liknande festarrangemang, och det dröjde inte länge förrän vi fick förfrågningar om att arrangera bröllop där. Att den vackra landsbygdskyrkan i Södra Ny endast låg några hundra meter från platsen gjorde ju saken inte mindre passande.

Det första året bjöd på fyra helt fantastiska bröllop! Gästerna hyrde vagnskjulet för att ha själva festen i och Herrgårdsbyggnaden för att bo i tillsammans med släkt och vänner. Alltsammans präglades av flera dagar av härlig bröllopsyra!
Vi hade även ett sällskap som endast hyrde Herrgårdsbyggnaden för att fira midsommar i, vilket också var väldigt uppskattat.

I Herrgården finns det 16 stycken sängplatser fördelade på 7 rum, men självklart väljer man själv hur man vill fördela sig och det finns också utrymme för att göra flera sängplatser.
Bröllopsparens gäster varierade i antal. Den festen med minst antal gäster hade ca 70 platser och de som hade mest hade ca 110 platser utan problem.

Hur gästerna gjorde med maten skiljde sig också en del åt. Vissa lät maten lagas på annat håll, för att sedan transportera den till lokalen. Andra beställde catering eller ordande med ett spännande ”grillevent” där kockar fanns på plats och bjöd på rykande färsk grillbuffé.

Hur som helst var gästerna rörande överens om att det intilliggande slakteriet var till stor nytta i mathanteringen. Dels fanns där stora ytor där det var enkelt att förvara mat, porslin och disk samt det stora kylrummet som underlättade vid hanteringen av kylda drycker och den stora bröllopstårtan.

Som ni märker finns det gott om utrymme för att skräddarsy sin vistelse varse man tänkt gifta sig, ha 50-års fest, student eller bara ha en härlig sommarfest.
Vi har också möjlighet att året om ta emot sällskap för företagskonferenser.

Address: Sjönnebol Herrgård, 66192 Säffle
Phone: 070-6941742
City: Säffle
Zip Code: 66192


Similar places near
Anneberg Consulting Anneberg Consulting 10 km We are a Business consulting service we specialise in business systems, operation an...
Kilbergs schakt i säffle AB Kilbergs schakt i säffle AB 10 km Vi jobbar med Husgrunder, stenspräckning/sprängning, Trädgårds anläggning (plattor, m...
Säffle Ekonomitjänst AB Säffle Ekonomitjänst AB 10 km Vi är en redovisningsbyrå som vill vara en trygg uppdragsgivare som förenklar ditt fö...
Hultfeldt Städ & Fönsterputs Hultfeldt Städ & Fönsterputs 11 km Allt inom Privat & Företagsstäd. Städ, hemservice,fönsterputs. Vi städar även dödsbo ...
Villa Billerud Villa Billerud 11 km Mycket trevligt boende. Vackert beläget.Rum: 4/5
ELK Skogsentreprenad AB ELK Skogsentreprenad AB 12 km Gallring med kvalitet och fart Slutavverkning med första klassens aptering.
Sörby Gård, Värmlandsnäs, fårskinn Sörby Gård, Värmlandsnäs, fårskinn 25 km Sörby Gård ligger på Värmlandsnäs, Säffle kommun. Gården har får, kor, vaktlama samt ...
Reviews
Har inte besökt herrgården men väldigt fint när vi åkte igenom.
Har aldrig besökt herrgården, endast åkt igenom.
Comment on this business

to add Sjönnebols Herrgård map to your website;