facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Sjöräddningssällskapet RS Räfsnäs

Sjöräddningssällskapet RS Räfsnäs

About

Sjöräddningssällskapet är en ideell förening som räddar liv till sjöss.
Om du är i sjönöd, ring alltid 112!
Förebyggande utryckning, ring 0200-29009

Story

I över 100 år har Sjöräddningssällskapet, en ideell förening, haft uppdraget att rädda människor i sjönöd. Idag har vi 68 bemannade räddningsstationer längs vår långa kust och i de stora sjöarna. När larmet går är det någon av våra 2 000 frivilliga sjöräddare rycker ut, dygnet runt, året om. 15 minuter efter ett larm ska de vara på väg ut ur hamnen. Det ställer stora krav på både besättning, utrustning och placeringen av våra räddningsstationer.
Med övertygelsen att tid räddar liv, har Sjöräddningssällskapet satsat mycket under de senaste åren. Ett intensivt utvecklingsarbete gällande utrustning men också många nystartade räddningsstationer och en växande skara frivilliga sjöräddare.
– Arbetet med att driva sjöräddning i en ideell förening skiljer sig inte från hur en myndighet eller ett företag skulle driva det. Samma krav ställs på oss vad gäller utalarmering, behörigheter och klassning. Däremot skiljer vi oss åt genom att vi har frivillig besättning, en stor flotta och många stationer som varje år ska drivas med medlemsintäkter och gåvor och förhållandevis få medarbetare. Och det är en stor skillnad, berättar Rolf Westerström, vd för Sjöräddningssällskapet.



"Räddningsstation Räfsnäs startade på Fejan 1971 men finns idag i Räfsnäs på Rådmansö. Utöver sjöräddning och förebyggande utryckning utför stationen även ambulanstransporter samt brandbåtsuppdrag. Cirka 20 sjöräddare håller jour, utför runt 250 uppdrag per år, övar och utbildar sig året runt."
Address: Räfsnäs hamnplan, 76015 Räfsnäs, Stockholms Län, Sweden
Phone: 0705808118
City: Räfsnäs
Zip Code: 76015


Comment on this business

to add Sjöräddningssällskapet RS Räfsnäs map to your website;