facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Skäftekärr Järnåldersby

Skäftekärr Järnåldersby

About

På Skäftekärr kan du uppleva det rekonstruerade järnålderslandskapet, med hus, åker och inägor som delvis har nyskapats. Betande djur och guidade turer.

Address: Kullenvägen 88, 387 73 Löttorp
Phone: 0706-34 19 50
City: Löttorp
Zip Code: 387 73



related searches: Skäftekärr järnåldersby age, Skäftekärr Öland, STF Skäftekärr, Skäftekärr midsommar, Skäftekärr arkeologiska friluftsmuseum, Rosendals järnåldersby, Stenåldersbyn Öland
Reviews
Väldigt spännande ställe där man lär sig mycket.Tidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Minus för att dom flaggar med ryska flaggan.
.. så intressant. I Ölands berggrund sticker många urgamla förstelnade fiskar och snäckor upp. Dem ska man absolut inte knacka upp och ta med sej'. Brottsligt faktiskt. Men geologer och arkeologer har faktiskt under årens lopp hittat lösa bitar, som kunnat sparas och numera visas på museer bl a vid Skäftekärr. Mycket intressant och lärorikt. Där finns kunnig personal som ger sej' tid att berätta. Ta chansen att få veta. Förutom stensamlingen finns ett hus uppbyggt, som visar hur man bodde och levde på ca 700-talet. Öland har många spännande lämningar och historia från den tiden. Även här finns det kunnigt folk klädda som på den tiden som visar och berättar. Nu de 3 sista dagarna i juli är det stenålders-dagar med många pröva-på-aktiviteter och lekar. Vet från tidigare år hur roligt och spännande det är för både barn och vuxna. Det kostar något, men det är det värt. Skippa chipspåsar och onyttig läsk ett par dagar, så har du betalt hela besöket. Många jobbar gratis och allt måste underhållas.
Mycket trevligt och värt ett besök!Tidpunkt för besökVardagVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Hade gärna sett...men stängt. Tråkigt men det fanns säkert en god anledning.
Intressant guidad tur och kul att det finns människor som brinner för vår historia
Tyvärr inte så fint som första gången jag var här. Blev besviken.
Trevlig plats. Mycket trevligt folk som gärna visade runt. Inte någon jätteutställning, men tillräckligt för att gå runt någon timma. Jag tyckte det var ok, barnen pratar om det som en av höjdpunkterna på semestern.
Spännande för vetgiriga barn och vuxna. Med guidade turer kommer parken till liv. Så tajma besöket mot turerna. Även fiket håller väldigt hög standard och värt ett besök enbart i sig.
Passa in en guidning vid besöket, det utgör nästan hela upplevelsen. Mycket engagerad guide som tar hänsyn till barn vid berättandet så det passar bra för familjer.
Comment on this business

to add Skäftekärr Järnåldersby map to your website;