facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Skene kyrka

Story

Skene kyrka är en kyrkobyggnad i Skene i Marks kommun i Västergötland. Den tillhör Örby-Skene församling i Göteborgs stift.KyrkobyggnadKyrkan i moderförsamlingen Örby ligger på den andra sidan av Viskan. När textilindustrin expanderade och folkmängden i Skene ökade behövde samhället en egen kyrka. Kyrkan ritades av arkitekt Sigfrid Ericson. Byggandet av kyrkan startade 1919 och den stod färdig 1922 och invigdes den 22 september 1922 av biskop E.H. Rodhe kyrkan. Kyrkan genomgick en genomgripande invändig renovering 1976–1977 med bland annat nytt golv och nya bänkar. Kyrkans innertak har målningar som illustrerar Jesu jordeliv. Målningarna är gjorda av Arvid Jorm och Nils Vedel, efter skisser av John Hedæus.Inventarier För ritningarna till kyrkans fasta inredning svarade Sigfrid Ericson 1920-22. Ritningarna till altaruppsatsen godkändes först 1942 och den utfördes 1944 av skulptören John Björk från Göteborg. En ny dopfunt tillkom 1968. 1972 invigdes nya kyrkklockor. Vid renoveringen 1977 utfördes ett nytt altare av trä. En ny altarring tillkom då också. 1977 invigde kontraktsprost Erik Nordblom en ny orgel, byggd av Tostareds Kyrkorgelfabrik.

Address: Skene, Västra Götalands Län, Sweden
City: Skene


Reviews
Jättefin kyrka med fantastiska målningar i taket. Väldigt fina lokaler för övrigt med ett bra församlingshem och fina ytor.
En GUD-omligt vacker kyrka och en gudstjänst som berörde på djupet. Så varmt innerligt TACK för den och att jag fick förtroendet att delta i processionen inför nattvardsgången.
Det lugnast plats på jorden. En riktigt hem som jag alltid kan känna mig välkommen.
Vacker kyrka i Skene. Välordnad gudstjänst
Jättefint med alla målningar i taket. Och en mysig kyrka att vara i
Mycket fin gammal kyrka, bra med parkering
Vacker kyrka, fin cermoni
Vackert men med stor sorg
Ett fint bröllop
Stämningsfullt
Comment on this business

to add Skene kyrka map to your website;