facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Skoghalls Folkets Hus

Skoghalls Folkets Hus

About

Biograf, Evenemangslokal, Restaurang och Bibliotek - Ett hus, flera möjligheter. Välkomna hit till oss på Folkets Hus i Skoghall.

Story

Skoghalls Folketshusförening bildades 1916 men redan år 1909 hade den unga arbetarrörelsen problem med lokaler. Ungdomsklubben och sågverksföreningen samlades till ett möte för att diskutera ett Folkets Hus och det bildades en folketshuskommitté. I juni 1915 skulle plats anskaffas till en fest för att få medel till en folketshusfond. Förvaltaren skulle ge sitt tillstånd om festen hölls vid dansbanan på Vidön under förutsättning att det ej förekom föredrag. – Annars måste man ha disponentens tillstånd. Förvaltaren måste även se programmet för festen. Därför kom debatten att röra sig om huruvida det skulle vara föredrag eller ej. Bolagets uppfattning var att om man envisades med att hålla föredrag så fick man ingen plats utan måste hålla till på landsvägen och det skulle inte ge några pengar till folketshusfonden. Man beslutade ändå att hålla föredrag om arbetarrörelsen och situationen ute i världen.
I november 1915 rapporterade folketshuskommittén att den förgäves försökt få köpa en tomt av en handlande. Man hade även talat med förvaltaren om bolaget var villigt att upplåta tomt. Denne menade då att bolaget hade för avsikt att uppföra en samlingslokal för de olika föreningarna under förutsättning att inga politiska föredrag skulle hållas.

Man lyckades till sist att få inköpa en tomt av handlanden Hjalmar Magnusson i Årdtjärn, det är platsen där Folkets Park ligger idag.

Den 16 mars 1916 var en stor händelse i Skoghall, då bildades nämligen Skoghalls Folketshusförening UPA.

En folketshusman yttrade en gång – Folkets hus – är det finaste namn ett hus kan få.



"Vi är ett väldigt aktivt folkets hus med många olika levande verksamheter inom samma tak.Hos oss hittar man allt från möteslokaler, evenemang, olika hyresgäster till ett bibliotek.Ett hus, flera möjligheter."
Address: Skogåsvägen 3, 663 30 Skoghall, Sweden
Phone: 054-515500
City: Skoghall
Zip Code: 663 30



related searches:
Similar places near
Skoghalls Bordtennisklubb Skoghalls Bordtennisklubb 650 meter Jag har verkligen blivit bättre på pingis.
Hammarö Brukshundklubb Hammarö Brukshundklubb 2 km Ett bra och roligt ställe för både hundar och människor.Rutinerade tränare som ger må...
Reviews
Har varit här på några föreläsningar och de har varit riktigt givande och lokalen är perfekt då man varit besökare och åhörare. Biografen är även den som man önskar att en bion ska vara med både lokal och allt som hör till. I samma byggnad finns även resturang, bibliotek och läshörna för tidningen och de olika intresseområden man kan tänka sig. Även morgontidning och övriga finns att låna. Fräscha toaletter och en hel del information upplagt om vad som är på gång i Hammarö kommun!
När man är i skoghall Hammarö passa på att ta din lunch här det är en upplevelse att få äta deras mat som dessa brudar har gjort. Kram
Vårt samhällets knutpunkt med bra mat ett stort bibliotek och ett par våningar till för olika föreningar.
Här finns både en bra biograf samt bibliotek och en mycket bra lunchrestaurang. Samt en egen liten mysig hörna för läsning av dagens tidningar utanför entrén till biblioteket.
Alltid trevligt bemötande. Bekväma stolar i salongen och bra ljud. Vad mer kan man begära. Dessutom fri parkering!
Supermysig och välbevarad biograf. Känns som att resa tillbaka i tiden direkt när man kliver in genom dörren med doften av nypoppade popcorn med smör på. I kiosken säljs förutom popcorn även läsk vanliga sortimentet samt äldre sorter som man sällan hittar någonstans och godis av olika slag. Själva biografen är väldigt stämningsfull och unik - allt annat än ett besök på kommersiella SF Bio. Med andra ord, väl värt ett besök!
Mycket trevlig och aktiv Folkets Hus föreningen. Här finns aktiviteter för alla smakriktningar. Bra fika.
Det är alltid bra mat. och trevlig personal. Bra läge med parkeringar. Alltid nöjd.
Stället är mycket finare än vad man förväntar sig fösta gången man man försöker komma dit.
Comment on this business

Directions to Skoghalls Folkets Hus with public transportation


Skoghall Centrum 110 meters
900
902
904
911
Skoghall, Hagakorset 230 meters
900
902
904
911
Skoghall Hagakorset 230 meters
Hammarö, Skoghall (båtbuss) 310 meters

to add Skoghalls Folkets Hus map to your website;