facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Skogsbackens Förskola

Skogsbackens Förskola

About

Skogsbacken är Svenshögens lokala förskola med cirka 30 barn.

Story

På förskolan arbetar fyra engagerade pedagoger som tillsammans har en stor kompetens inom områden som natur och miljö, musik, skapande verksamhet, barnlitteratur och berättande. Vår egen husmor ser till att barnen varje dag får vällagad ekologisk mat och lokalerna hålls städade av anställd lokalvårdare. Styrelsen består av föreståndaren samt två föräldrar.

Föräldrasamverkan
Förutom daglig dialog vid hämtning och lämning har vi ett utvecklingssamtal per termin och minst ett föräldramöte per läsår. Vi brukar bjuda in föräldrar och syson till höstfester, julpyssel/ luciafirande, vår- och sommarfest. Varje termin har vi en fixardag då föräldrarna hjälper till med praktiska saker kring lokaler och utemiljö.

Mission

Målsättning
Vi vill ge barnen tid och plats till lek – både inom- och utomhus. I leken ges barnen möjlighet till val, inflytande och utveckling. Pedagogerna kan här se, möta och stötta varje enskilt barn i deras individuella utveckling. Pedagoger och föräldrar följer upp varje barns utveckling genom diskussioner kring observationer och dokumentation samt med två utvecklingssamtal per år. Gemensamma aktiviterna dokumenteras och visas med foton, texter och teckningar på “dokumentationsväggen”. Barnen samlar också sin egen dokumentation i en portfolio. Arbetet följer förskolans läroplan, LPfö 98.

Värdegrund
Skogsbackens verksamhet ska bygga på trygghet, utveckling och gemenskap, med både människor och natur. Förskolan ska vara en plats där både barn, föräldrar och personal möter en verksamhet som är rolig, trygg och lärorik.

Products

Lediga platser vår 2014 och höst 2014
Är du intresserad av en plats för ditt barn på Skogsbackens förskola är du välkommen att kontakta oss och att komma på besök.

Address: Svenshögens Skola, 44497 Svenshögen
Phone: 0303775080
ten.nekcabsgoks@naloksrof
City: Svenshögen
Zip Code: 44497



related searches: Skogsbackens Förskola Åkersberga, Skogsbackens förskola - Strängnäs, Skogsbackens förskola Ekenässjön, Skogsbackens förskola Sankt Olof, Skogsbackens förskola Rydbo, Skogsbackens förskola Munkedal, Skogsbackens Förskola Svenshögen, Skogsbackens Förskola Arvidsjaur
Comment on this business

to add Skogsbackens Förskola map to your website;