facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Skogsrokyrkan

Skogsrokyrkan

About

En spännande kyrka i Skövde med låg snittålder och högt till tak, som präglas av en skön atmosfär med härlig gemenskap, mycket skratt och glädje!

Story

Välkommen till Skogsrokyrkan!

En spännande kyrka med låg snittålder och högt till tak, som präglas av en skön atmosfär med härlig gemenskap, mycket skratt och glädje!

Varje söndag kl. 10:30 träffas vi för att fira gudstjänst – då är det fest med olika kreativa inslag och undervisning med ämnen som knyter an till livet i vardagen. Gudstjänsten ger oss möjlighet att upptäcka mer av vad kristen tro handlar om. Under veckan träffas vi även i smågrupper runt om i Skövde. Gemenskapen är då i fokus när vi fikar, samtalar, ber och delar livet. Så om du längtar efter en plats att kalla ”hemma” – tveka inte att höra av dig eller att komma och hälsa på!

Mission

Skogsrokyrkan är en kristen församling som finns i Södra Ryd i Skövde. Församlingen är ansluten till frikyrkosamfundet Evangeliska Frikyrkan, EFK. Vår vision är att ”göra Jesus känd, älskad och efterföljd” och det är drivkraften i allt vi gör.

Församlingen har funnits sedan 1974 och är till för alla åldrar, nationaliteter och kulturer. I kyrkan är det naturligt att uttrycka sin kärlek till Gud på många olika sätt, vilket vi gör genom kreativa inslag som musik, bön och lovsång, dans och drama.



Vår tro

• Vi tror på den treenige Guden som i Bibeln har uppenbarat sig som Fadern, Sonen och den helige Ande.
• Vi tror att Bibeln är Guds inspirerade ord, är tillförlitlig och sann i allt vad den lär och påstår. Den utgör grunden och rättesnöret för den kristna församlingens lära och liv samt den kristnes livsstil.
• Vi tror att människan är skapad till Guds avbild och till att leva i en relation med Gud. Syndafallet förstörde denna relation och förvrängde dessutom människans natur och hennes övriga relationer.
• Vi tror att Gud i sin stora kärlek har tagit initiativet till människans frälsning genom att sända sin Son, Jesus Kristus, att dö en ställföreträdande död för människan och därmed försona Gud och människa med varandra.
• Vi tror att varje människa kan få en återupprättad relation med Gud, syndernas förlåtelse och evigt liv, genom att omvända sig och sätta tro till Jesu fullbordade verk på korset.
• Vi tror på Jesu synliga återkomst då han ska döma levande och döda och upprätta Guds rike i dess fullhet.
• Vi tror att den helige Ande uppfyller församlingen och manifesterar sin närvaro i kraft och förvandlade liv.
• Vi tror att församlingen är Guds utvalda folk vars uppdrag är att proklamera och demonstrera evangeliet i hela världen.
• Vi tror att alla som bekänner Jesus Kristus som frälsare och Herre är Guds barn och fullvärdiga medlemmar i Kristi kropp.
• Vi tror att dopet och Herrens måltid är givna av Gud till församlingen. Vi praktiserar troendedop.
• Vi tror att kristendomen är livsbejakande och att vi på alla livets områden kan förhärliga Gud och visa på hans stora nåd och kärlek.

Address: Gullhönevägen 1, 541 65 Skövde
Phone: 0500-43 72 72
es.nakrykorsgoks@ofni
City: Skövde
Zip Code: 541 65



related searches: Guldkant Skövde
Similar places near
Skogsrokyrkan Skogsrokyrkan 19 meter La jente es muy amable . Mycket bra människor
S:t Matteus kyrka, Skövde S:t Matteus kyrka, Skövde 794 meter Denna kyrka färdigställdes 1972 och var en av de första byggnaderna i den nya stadsde...
Mar Odisho Oraham’s Activities Mar Odisho Oraham’s Activities 980 meter This page is predominantly arranged for the Sermons, Interviews and ecclesiastical Ac...
Däldernas kapell Däldernas kapell 4 km Var där av tråkig anledning men det var väldigt fint.
Säters kyrka, Västergötland Säters kyrka, Västergötland 4 km En liten trevlig Kyrka.....utanför Skövde!
Sankt Lukas kyrka, Skövde Sankt Lukas kyrka, Skövde 5 km Vacker kyrka med underbar utsikt
Oneighty Skövde Oneighty Skövde 5 km Vi är en del av Skövde Pingst och vi vill göra Skövde till en bättre plats för unga m...
Skövde Pingst Skövde Pingst 5 km Här känner man sig välkommen, här känner man sig hemma.
Pingstkyrkan Stöpen Pingstkyrkan Stöpen 5 km Vi är en kyrka för alla åldrar, genom livets alla skeenden. Du är varmt välkommen var...
U-turn Stöpen U-turn Stöpen 5 km Ungdomsarbete i Pingstkyrkan Stöpen
Sankta Helena kyrka, Skövde Sankta Helena kyrka, Skövde 5 km Den är vacker och ger ro. En oas i staden!!!
Svenska kyrkan i Skövde Svenska kyrkan i Skövde 5 km Tro, hopp och kärlek!
Våmbs kyrka Våmbs kyrka 5 km En fantastiskt fin kyrka från 1100-talet. Många konstskatter att beundra.
Immanuelskyrkan Skövde Immanuelskyrkan Skövde 5 km Ljus kyrka med bra ljud och orgel långt framme. Stilla och rofylld
Frälsningsarmén Skövde Frälsningsarmén Skövde 6 km Frälsningsarmen som hjälper folk o har en god soppa nästan varje torsdag mellan 11-13...
Värsås Pastorat Värsås Pastorat 6 km Väl skött kyrkogård
Fråga Pastorn Fråga Pastorn 6 km Sista torsdagen varje månad kl 19:00 svarar Pastorn på frågor och försöker att ge en ...
Calvary Chapel Skövde Calvary Chapel Skövde 6 km En underbar och bibeltrogen församlingsgemenskap med bön och undervisning från Guds b...
Reviews
La jente es muy amable . Mycket bra människor
Välkomnande församling och fantastisk lovsång. Många barnfamiljer.
Bra atmosfär. Trovärdiga människor
Översatt av Google Mycket bra Original Very good
Comment on this business

to add Skogsrokyrkan map to your website;