facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Skrufs glasbruk

Story

Skrufs glasbruk är ett glasbruk i Skruv i Lessebo kommun.Bruket anlades 1897. Produktionen har främst bestått av servis- och prydnadsglas i kali- och helkristallmassa. Glasbruket hade 1978 omkring 100 anställda.Glasbruket lades ned 1981 men övertogs då av fyra glasarbetare som drev verksamheter vidare i hantverksmässiga former.Bland kända konstnärer/formgivare verksamma vid glasbruket märks: Bengt Edenfalk (1953-) Lars Hellsten (1964-) Marianne Westman (1972-1977)

Address: Lessebo
City: Lessebo



related searches: Reijmyre Glasbruk, Bergdala Glasbruk, Skruf Vas, Skruf Kolonn vas, Orrefors glasbruk öppettider, Skruf Snus, Nybro Crystal, Transjö Hytta
Similar places near
Lessebo Goif Lessebo Goif 9 km Fina, öppna planer, väldigt väl-skötta.
Lessebo BTK Lessebo BTK 10 km Välkomna till Lessebo BTK:s Facebooksida. Här publiceras nyheter, information om arra...
Bergdala glasbruk Bergdala glasbruk 19 km Bergdala glasbruk i byn med samma namn i Lessebo kommun är ett av är Glasrikets mindr...
Reviews
Min review är bara på butiken! En fin liten butik, med 2 sorteringsglas från skrufs glasbruk! Denna butik va ett perfekt exempel på skandinavisk design. Rena linjer hela vägen. Klassiskt, snyggt och rent i all sin enkelhet. Prisarna är höga, som ju glashantverk är! Men jag sko önska mig några småglas, ljusstakar, eller något under 100 kr, så att dom med mindra penger oxo kan komma hem med något. Inne finns möjlighet för att köpa glass, och dom bjuder på kaffe! Toa finns och det är stor parkering utanför. Jag minns inte om det va trappa ner till butiken, så någon annan får opplysa om det isf. Edit: Tack för svar Kent! Då tillegger jag att butiken oxo är handicapvänlig och man kommer in med rullstol/rullator. Bra med plats inne att navigera sig runt!!
Bra under sommaren med shop, glasblåsning, café, museum och även liten lekplats så barnen kan roa sig. Shoppen har dock mindre och mindre utbud varje gång vi kommer dit.
Vackra glas till humana priser och som tillverkats på plats. Inte en massa annat krimskrams som på Kosta och Orrefors.
Väldigt trivsamt och komplett glasbruk med möjlighet att se den dagliga verksamheten, gå på museum, handla billigt i affär och äta på café.
Intressant och lärorikt, vackert hantverk
Överlag fina och prisvärda artiklar! Samtliga besökare borde ta en ordentlig titt på brukets geniala "barometer" : Har haft min över 25 år, den fungerar oklanderligt!
Var här som barn och det gjorde gott intryck på mig. Nu var det en besvikelse
Jättefint glas och härligt museum. En konstinstitution i sydöstra sverige, glad att ni finns! Goda våfflor!
Mysigt att bara vandra runt och studera de vackra glasverken
Ett glasbruk där produkterna är tillverkade där. Svenskt glas alltså. Lite dåligt utbud i shopen, när vi var där i dagarna. De har sålt mycket via ordinarie kanaler, sa personal på plats. Det som fanns i shopen är snyggt och av god hantverkstradition. Skruf glas är värt ett besök.
Comment on this business

to add Skrufs glasbruk map to your website;