facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Skulptur i Pilane

About

Pilane Sculpture park is located at the beautiful island Tjörn at the Swedish west coast. In a spectacular landscape with pre-historic grave-fields, Pilane Sculpture has been displaying art works by leading artists from all over the globe since 2007.

Story

Skulptur i Pilane bjuder på en kulturupplevelse utöver det vanliga: upplev skulptur av världsklass under bar himmel, med det vackra bohuslänska landskapet som naturens egen konsthall.



"Mitt i det vackra kulturlandskapet i Pilane på Tjörn arrangeras varje sommar en skulpturutställning med deltagande av framstående konstnärer från när och fjärran. Kombinationen djur, natur och skulptur har gjort Skulptur i Pilane till ett av Bohusläns mest omtyckta besöksmål och Pilane har utsetts till en av Europas tio bästa skulpturparker av The Guardian. Utställningen produceras av Pilane Heritage Museum som också ansvarar för vården av det historiska landskapet och det cirka 2000 år gamla gravfältet. Markägare är Statens Fastighetsverk."
Address: Skulptur i Pilane, 47192 Klövedal, Västra Götalands Län, Sweden
Phone: 46304663950
City: Klövedal
Zip Code: 47192



related searches: Akvarellmuseet, Sculpture park Sweden, Dream sculpture walk, Dream statue, White head statue, Large head statue in Stay Close, Sundsby säteri, Björholmens Marina
Reviews
Jag tycker att det är en geniala idé med en skulpturpark. Här i Pilane är det väldigt vackert. Man går på stigar, i trappor, klättrar på klippor, strosar över små ängar och så finns det några promenadvänliga små grusvägar. Skulpturerna är placerade så att de med lätthet kan beskådas från olika håll. De är 14 till antalet och tidsåtgången är 1-2 timmar att ta sig runt till alla. I år fanns det även några får som lugnt och fridfullt gick runt och betade - ytterligare ett fint inslag i parkmiljön. Skulpturparken i Pilane är verkligen värd att besöka
Härligt område med konstverk utplacerade i terrängen men att behöva betala både entré och parkeringsavgift är inte ok. Sedan hade det varit av intresse att få mer än konstnärens namn i broschyren. Någon liten text om varje konstverk hade uppskattats.
Alltid värt att ta promenaden upp till Anna men årets utställning hade kunnat vara roligare. Hade önskat information om skulpturerna, inga skyltar alls. Missar man att ta en karta så får man inte ens namnet på konstnären. Sedan kan jag väl tycka att det borde inte kosta för att kunna se gravfältet när parkeringspriset går till underhåll och skötsel av fältet. Spärra av så att man kan ta del av Sveriges historia utan att behöva betala 140kr! P. S akta er för jordgetingara som är på stigen upp mot gravfältet! ;
En annorlunda plats i Bohuslänsk miljö, med udda "konstverk" en del har inte krävt så mkt fantasi /hantverk om man så säger. Staplat Järnvägsslipers å vattenreservoarer på hög !? Men var ändå värt ett besök för utsikten å landskapet runtikring är ju fantastiskt. Glöm inte betalkort Entré å parkeringsavgifter! Fick mkt bra parkeringshuset å hjälp att backa ut Husbilen av en mkt trevlig manlig parkeringsvakt Damen som vi köpte Entrébiljett var åxå väldigt trevlig å gav en bra info Mao denna plats .
Helt unikt ställe! Supermysig konstvandring i vackert landskap. Värt att uppleva!
Konst under bar himmel och så fin natur med underbara vyer.
Fantastisk plats! Gäller såväl skulpturerna som den vackra naturen.
Detta är ett alldeles enastående utflyktsmål. Fantastisk skulpturkonst.
Fint område att promenera runt i, fika och se olika skulpturer.
Denna park återvänder jag gärna till. Detta var mitt tredje besök. Fantastisk natur o spännande konstverk.
Comment on this business

to add Skulptur i Pilane map to your website;