facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Slite kyrka

Story

Slite kyrka är en kyrkobyggnad som tillhör Othem-Boge församling i Visby stift och ligger i samhället Slite på Gotland. Kyrkan ligger på en kalkstensklippa med utsikt över havet.KyrkobyggnadenKyrkobyggnaden uppfördes 1959 - 1960 efter ritningar av arkitekten Holger Jensen, Köpenhamn och är den första på Gotland som uppförts i Svenska kyrkans regi sedan 1300-talet. Vid kyrkbygget användes endast gotländska byggnadsmaterial som kalksten och furu. Grundplanen har formen av en långsmal oktogon med altaret i den södra kortänden. Huvudingången ligger vid norra kortänden. I en utskjutande del åt öster ligger sakristian som är förbunden med klockstapeln och ett större kors. Det branta valmade taket är klätt med träpanel vilket präglar exteriör såväl som interiör. Väggarna är invändigt och utvändigt klädda med kalkstensskivor och är till största delen glasade. Den glasade altarväggen ger utsikt mot havet och fungerar som altartavla.Inventarier Triumfkrucifixet från 1960 liksom madonnan på väggen invid dopfunten är utförda av Bertil Nyström.

Address: Slite
City: Slite



related searches: Slite kalkbrott storlek, Närs Slite, På hus i Slite förr, Slite gruva, Slottsbacken Slite, Slite hamn
Reviews
Vacker kyrka, bör vara om inte den nyaste så i alla fall en av de nyaste på Gotland, så den sticker ut bland alla medeltidskyrkor. Fastnar för det fina läget på en höjd över Slite, och även för träinredningen och då särskilt det vackra krucifixet.
En "kyrka" som allt annat än ser ut som en kyrka. Tråkig utvändig och liten invändig.
Annorlunda kyrka för o vara på Gotland. Fin utsikt. https://www.youtube.com/watch?v=leZTL67c-jY
Översatt av Google Se upp att stigen slutar med en brant trappa med hiss som inte fungerar, vilket gör det omöjligt att passera för personer med rullstol eller barnvagn. Original Beware the path ends with a steep staircase with not working elevator, which makes it impossible to pass for people with a wheelchair or a stroller.
Comment on this business

Directions to Slite kyrka with public transportation


Vandrarhemmet 210 meters
20
22
Slite centrum 300 meters
20
22

to add Slite kyrka map to your website;