facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Snäcksjöns Islandshästar

About

På Snäcksjön bedriver vi en kvalitativ avel i liten skala. http://www.snacksjon.com

Story

På gården Snäcksjön i norra roslagen har vi sedan början av 90:talet haft islandshästar. Gården är ett litet paradis som ligger precis vid en liten källsjö vid namn Snäcksjön, därav gårdens namn.

Gården har funnits i familjen ägo sedan 1967, men var då bara ett par små sommartorp och en ladugård. Vackert belägen vid den lilla källsjön Snäckjön, i den lilla byn Vicklinge, blev dock ladugården till ett boningshus och både uthus, stall, ridbana och longervolt har byggts ut och till under åren.

Gården med sina 225 hektar mark, varav ca 65 hektar är stängslat, är ett fantastiskt ställe att ha hästar på. Hästarna går i stora hagar, den minsta hagen är bara 5 hektar stor den största drygt 30 hektar, samtliga med vindskydd och vintervattenkoppar. På sommaren går vissa flockar nere vid havet i stora sommarhagar längs med havskanten. Alla hästar, främst unghästar, hingstflocken och avelsston, går på fri tillgång av grovfoder under vinterhalvåret. De fodras med antingen hö eller hösilage, stohagen fodras oftast med både och. Hösilaget är slaget på vår egen mark och höet köper vi från grannbonden.

Hästarna är en stor och naturlig del i livet på Snäcksjön och här bedrivs en kvalitativ avel i liten skala.

Address: Snäcksund 176, 74293 Östhammar
Phone: 0707445680
City: Östhammar
Zip Code: 74293


Similar places near
Östensbo gård Östensbo gård 13 km Östensbo gård - Ekologiskt mejeri och bryggeri under uppbyggnad i Norra Uppland.
Comment on this business

to add Snäcksjöns Islandshästar map to your website;