facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Snibe Stua

Address: 312 98 Våxtorp
City: Våxtorp
Zip Code: 312 98


Reviews
Fint ställe mitt I skogen. Svårt att hitta. Bästa tipset är att följa Skåneleden från närmsta väg
Efter att länge ha planerat att besöka Snibe Stua Stue gjorde jag slag i saken. Själva stenbumlingarna/"grottorna" fann jag möjligen inte fullt så imponerande som vissa upplevt. Men dög det åt jätten Stua och hans fru så duger det åt mig. Klart värt en liten utflykt men kanske inget att köra långa sträckor för. Men ... vid besöket här råkade jag stöta på det närbelägna naturreservatet Björsåkra-Bölinge, en pärla. Naturreservatet ligger på behagligt gångsvastånd från Snibe Stua titta här på Google Maps.
Fin väg till Stuan oavsett om man går via Hällede eller över ljungheden från naturreservatet Bölinge-Björsåkra. En samling rejäla stenblock i ett vackert bokskogsområde några minuters promenad från bilväg, så enkelt är det men vackert ändå!
Grottan sägs även ha varit tillhåll för friskyttar. Allmogen, som ville fortsätta att höra till Danmark, hade stöd från snapphanarna och även från kyrkligt håll. Kommendanten på Lagaholm lär en gång ha yttrat: – Prästerna i Halland står med ena foten i predikstolen och den andra på Hallandsås. Var försiktig när du utforskar hålrummen mellan stenblocken och gör det aldrig ensam!
En historisk plats längs Skåneleden. Saknar faciliteter så kom förberedda på lite klättring och medtagna fikakorgar.
Blev en liten vandringsrunda hit. Rätt otroligt att se detta mitt i skogen.
Intressant plats med medeltida historia! Väl värt mödan att ta sig dit!
Vacker och historisk plats som är ett trevligt utflyktsmål.
Väldigt häftigt stenparti. Imponerande.
Vacker natur och spännande historia
Comment on this business

to add Snibe Stua map to your website;