facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Societetsparken

Story

Societetsparken är en park i Varberg, invid fästningen. I parken ligger Societetshuset.HistoriaSocietetsparken anlades i slutet av 1800-talet, när Varberg blivit en välbesökt kurort. Solbränna var dock inte något eftertraktat för de förnäma gästerna. Även kung Oscar II besökte ibland Varberg med det kungliga fartyget HMS Drott. Det halländska kustlandskapet saknar mycket av skuggande växtlighet, varför anläggandet av en park med skuggande träd var nödvändigt.SocietetshusetSocietetshuset är ritat av Adrian C. Peterson i morisk stil. Vissa delar av Societetshuset tillverkades vid en snickerifabrik i Borås och transporterades per järnväg till Varberg; det var alltså stadens första prefabricerade byggnad. Den stod klar 1886.Användning idagSocietetshuset inrymmer restaurang och nattklubb. Mittemot finns en liten utomhusscen, där konserter anordnas sommartid. Tomas Ledin och Jerry Williams är exempel på artister som spelat på Societén.

Address: Varberg
City: Varberg



related searches: Societetsparken Varberg, Societetsparken Norrtälje, Societetsparken Norrtälje historia, societén - varberg evenemang, Societetshuset Norrtälje
Similar places near
Brunnsbergsskogen Brunnsbergsskogen 2 km Fint område fina spår
Reviews
Inte mycket som händer så här års, men mannen i gult var först över bron ca kl 13,32 idag
Det är härligt att gå där men lite väl mörkt dåligt belyst. Tycker det är synd att det inte finns julbelysning där i parken också. Men ett stråk jag brukar promenera !
Finns lite träd osv
Alltid bra träff i parken i dessa dagar
Norrtälje är en mysig stad. Både nytt och gammalt. Dit vill jag åka igen.
Bra lekpark men lite tråkig utsikt med vy mot två höghus som var under uppbyggnad på andra sidan vattnet. Synd att man inte tänker på att anpassa nya hus till den i övrigt fina miljön i Norrtälje hamn.
Fint andningshål i Norrtälje. Kul lekpark för små barn.
Här spenderar man gärna tid med barnen!
En pärla att besöka i Norrtälje. Ta en promenad i parken längs kajen.
Rent och prydligt, skulle behövas lite trädgallring för optimal känsla
Comment on this business

to add Societetsparken map to your website;