facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Södermöre kommundel, Kalmar kommun

Södermöre kommundel, Kalmar kommun

About

Detta är Södermöre kommundels officiella facebooksida. Vi svarar på frågor mån-fre 07:30-16:00. Du kan också ringa kontaktcenter 0480-45 00 00.

Story

Södermöre kommundelsnämnd är den enda kommundelsnämnden i sydöstra Sverige.

Södermöre kommundel ligger strax söder om Kalmar stad och är en genuin och vacker landsbygdsdel. Här finns rika natur- och kulturmiljöer med såväl lång kustremsa, skogsbygder, bördiga marker och kommunens enda insjö. Som Kalmars enda kommundel utgör Södermöre halva kommunen till ytan. Det finns en god offentlig service i form av förskolor och skolor, bibliotek, äldreboende, fritidsgård och hälsocentral.
Invånarantalet i Södermöre växer stadigt bland annat till följd av en ökad inflyttning från barnfamiljer. Idag har kommundelen drygt 7 500 invånare. Genom bland annat satsningar på den offentliga servicen och aktivt arbetandes för fler tomter i attraktiva boendemiljöer vill Södermöre kommundelsnämnd växa ytterligare under de kommande åren.

Södermöre kommundelsnämnd ansvarar för delar av den kommunala verksamheten i södra delen av Kalmar kommun. Kommundelsnämnden ansvarar för pedagogisk omsorg, förskola, skolbarnsomsorg, grundskola, omsorg om äldre samt bibliotek och fritidsgård. Ca 350 anställda är verksamma inom kommundelsnämndens verksamheter.
Kommundelsnämnden har ett särskilt uppdrag att arbeta med demokrati- och landsbygdsutveckling. Dessutom har nämnden ett utökat samråd med andra nämnder i gatu- och parkfrågor.

Address: Harbyvägen 3, 38832 Ljungbyholm
Phone: 0480-45 29 00
City: Ljungbyholm
Zip Code: 38832


Reviews
Obehagligt när ordföranden Magnus Uhr stalkar min sambo på Facebook.
Besöker detta minst en gång i månaden
Ej något att har
Bästa kommundelen i kommunen!
Comment on this business

to add Södermöre kommundel, Kalmar kommun map to your website;