facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Söderströms Fönsterhantverk

Söderströms Fönsterhantverk

About

Traditionellt fönsterhantverk
Blyinfattningar
Måleri med traditionella färger
Byggnadsantikvariska tjänster

Story

Söderströms Fönsterhantverk drivs av Jonas och Sabrina Söderström som ett underföretag till Allt inom Trädgård. Vi har utbildning som både fönsterhantverkare och byggnadsantikvarier. Vår verkstad finns i När socken, mitt emellan Närshamn och Hörte badstrand, men vi är verksamma över större delen av Gotland.

Vår huvudsakliga inriktning är fönster. Vi restaurerar/helrenoverar fönster med traditionella material och varsamma metoder. Gamla fönster är ofta av mycket god kvalitet och med vackra, blåsta glas, men kan genom årens lopp farit illa av väder och vind. Vi återställer dem till sitt originalskick. Vi arbetar enbart med linolja och linoljefärg.

Dessutom tillverkar och renoverar vi blyinfattade fönster. Blyinfattning är en väldigt gammal teknik som förr alltid användes i fönster, i huvudsak i kyrkor eller högreståndsbyggnader. Idag är blyinfattning en inredningsdetalj som fungerar i varje hem. Det kan vara ett insynsskydd eller ett smycke/konstverk i fönster och dörrar. Det vackra, färgade glaset skapar även ett annat ljus och en fin atmosfär i rummet.

Vi kan även erbjuda måleri med traditionella färger som Linoljefärg, slamfärg och äggoljetempera utomhus, inomhus, på möbler, etc.
Som utbildade byggnadsantikvarier kan vi utföra antikvarisk rådgivning, antikvarisk förundersökning samt antikvarisk medverkan.

Address: När Folke 845, 62348 Gotland
Phone: 0769127946
City: Gotland
Zip Code: 62348


Comment on this business

to add Söderströms Fönsterhantverk map to your website;