facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Södra Vings Pastorat

Södra Vings Pastorat

About

TIPS> Se bilder på alla våra kyrkor och verksamheter under fliken "Foton"

Story

I Södra Vings pastorat har det firats gudstjänst allt sedan 1100- talet och gör så än idag. En kyrkoherde, en komminister, två kantorer, tre barn- och ungdomsledare, en ekonomiassistent och tre kyrkogårdsvaktmästare arbetar dagligen för verksamhetens bästa och har åtta kyrkor och ett kapell till sitt förfogande och ansvar. Kyrkorna aktiveras frekvent och mängder av grupper och aktiviteter rör sig genom organisationen varje vecka. Liksom i alla församlingar ska stort tack gå också till församlingen i stort, kyrkvärdar, kyrkoråd och förtroendevalda utan vars hjälp vi vore mindre starka. Säsongsarbetare och sommarjobbande skolungdomar har hand om pastoratets grönområden under sommar- och semestertider.

Körer, barntimmar, sommarcafé, våffelcafé, stickcafé är några exempel på aktiviteter inom pastoratet. Förrättningar som dop, konfirmation, bröllop och begravning är milstolpar som de allra flesta stiftar bekantskap med någon gång under livet och utöver det hålls gudstjänst i någon av pastoratets nio kyrkor och kapell några söndagar per månad. Här följer en snabb översyn av allt vad som står på och finns att hämta hos oss!



"Södra Vings pastorat omfattar Hällstad och Södra Vings församlingar med sammanlagt nio vackra och historiskt intressanta kyrkor och kapell. Sockenkyrkorna där vi firar gudstjänst ligger idylliskt mitt i den västgötska landsbygden och inte sällan tronar gudstemplen på en höjd, liksom på fotot i överkant av vår hemsida, där ni ser Mönes 50-tals kyrka, yngst i pastoratet, ackompanjerad av en liten kyrkby, lummig grönska, idisslande kossor och hagens solgula maskrosor."
Address: Boråsvägen 5, 523 74 Hökerum
Phone: 0321-531140
City: Hökerum
Zip Code: 523 74



related searches: Ulricehamns pastorat, Timmele församling, Hällstads kyrka
Similar places near
Equmeniakyrkan Hökerum Equmeniakyrkan Hökerum 365 meter Equmeniakyrkan, Hökerum och Equmenia är en levande, relevant och varm församling för ...
Sommarhemmet Nabben Sommarhemmet Nabben 1 km EFS sommarhem Nabben, Hökerum, Ulricehamn.
Equmenia Hökerum Equmenia Hökerum 1 km Grunden för arbetet i Equmenia är att Jesus Kristus är herre. Equmenia är öppet för a...
Reviews
Klockorna ringer varje morgon kl 07:00. Hade varit trevligt att få sova när man jobbar sent.
Södra vings kyrka i nuvarande hökerum. Det lär vara biskop Bengt den gode som byggde den på 1200 talet.
Så fin kyrka o minnen
Dåligt skött kyrkogård
Fin äldre kyrka ,
kyrkogården ok
Översatt av Google MAGISK PLATS Original MAGICZNE MIEJSCE
Comment on this business

to add Södra Vings Pastorat map to your website;