facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Sörmlands Arkeologi AB

Sörmlands Arkeologi AB

About

Sörmlands Arkeologi AB utför arkeologiska utredningar & undersökningar. Vi arbetar även med vård av fornlämningsmiljöer, information och skyltproduktion.

Story

Sörmlands Arkeologi AB arbetar med uppdragsarkeologi i Södermanland och angränsande regioner. Vår styrka ligger i den regionala förankringen, vilket innebär en stor kännedom om kulturlandskapets regionala förutsättningar och förändring över tid.

Kompetensmässigt har vi arbetat med landskapsutnyttjande och stenteknologi under stenålder, boplatser och bebyggelsemönster under brons- & järnålder, samt medeltida bebyggelse på landsbygden och i stadsmiljö. Vi har även erfarenhet av gravundersökningar och rituella praktiker under brons- och järnålder och tidig medeltid.

Personalen inom verksamheten har en mångårig erfarenhet av fornminnesinventering, GIS, mätteknik, samt rektifiering och analys av historiskt kartmaterial. Utöver det har vi arbetat med pedagogik mot grund- och gymnasieskolan samt olika intresseföreningar. Vi arbetar även med fornvård och producerar skyltmaterial eller utför andra informationsinsatser efter önskemål.

Impressum

Lars Norberg

Address: Kalkbruksvägen 2, 610 71 Vagnhärad
Phone: 0721 89 41 11
City: Vagnhärad
Zip Code: 610 71


Opening Hours

Monday: 08:00 - 17:00
Tuesday: 08:00 - 17:00
Wednesday: 08:00 - 17:00
Thursday: 08:00 - 17:00
Friday: 08:00 - 17:00

Comment on this business

to add Sörmlands Arkeologi AB map to your website;