facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Sörmlands museum

Sörmlands museum

About

Sörmlands museum är en del av Kultur & utbildning inom Landstinget Sörmland.

Vi finns i hela Sörmland



"Sörmlands museum är ett länsmuseum med verksamhet i hela Sörmland.2018 slog vi upp dörrarna till ett nytt museum i Nyköping. I museet finns utställningar, program och guidade visningar. Här finns restaurang, kafé och museibutik. I verkstäderna kan besökarna - i kurser och andra aktiviteter - upptäcka slöjd, konst och skapa själv.Med historia, slöjd, bild och form vill vi vidga vyer, väcka engagemang och bidra till att människor påverkar samhället och sin livssituation.Välkommen till en spännande, kreativ och händelserik mötesplats för alla!"
Address: Tolagsgatan 8, 611 31 Nyköping
Phone: 0155-24 57 00
City: Nyköping
Zip Code: 611 31


Reviews
Trist museum; stora ambitiösa lokaler men mycket används till annat än utställning, och det är rätt rörigt där inne, men det är ju gratis så man förlorar det inget, förutom lite tid. och jag antar att de ibland har bättre utställningar än när jag var där.
Var här för att i första hand se utställningen "Bensinen i blodet", en sevärd utställning av tvåhjuliga fordon. Nytt och fräscht museum där man bakom glasväggar kunde se vad som fanns i samlingarna. Kommer säkert att bli ett nytt besök.
Kanske dags att skaffa elbilsladdare till besökare, trots allt 2022. Fint museum annars. Vi hade dock trott att Hedi Fried-utställningen skulle ha varit mer än bara en skärm.Tidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetid
Entrén är anpassad för personer med funktionsnedsättning och det finns hissar vid behov och gott om toaletter. Jag är imponerad över bredden inuti museumets ramar, lekfullhet blandat med historia.
Var där för första gången med barn och barnbarn. Mycket trevligt att se lite historiskt om hur livet var förr i Nyköping. Det finns en lekhörna för barnen inomhus. Det finns även lekmöjligheter utomhus. Restaurangen serverar fika samt lättare maträtter.
WOW! Jättefint! Vilket ställe Sörmland och Nyköping har förärats med. Och verkligen aktuellt tema med Psykisk ohälsa. Saknar endast en ECT-apparat, en gammal fin. Och fakta kring behandlingarna.
Otroligt fint museum, kafé och butik. Extra för glasväggarna som vetter mot magasineringen. Intensiv upplevelse i delen #ManderSörmland
Bra nästan allt. Ja allt.
Mycket intressant och trevligt. Rent och fräscht. Det gick jättebra att besöka museet med mindre barn 5-7år. God mat. Kommer snart att göra nytt besök, man hinner inte kolla in allt ordentligt på 4h+.
Det var lugn och trivsam miljö, intressanta utställningar med variation. Vill man ha guide ska man boka i förväg, det är kostnadsfritt.Tidpunkt för besökVardagVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasOsäker
Comment on this business

to add Sörmlands museum map to your website;