facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Stall Boarp

Stall Boarp

About

Avel och uppfödning av hopp- och dressyrhästar. Målmedveten avel för prestation och hållbarhet.

Story

Avel och uppfödning av det svenska halvblodet (SWB). Medveten avel för prestation och hållbarhet. Målet är att få fram sporthästar för dressyr och hoppning med hög ridbarhet och gott temperament. Stor vikt läggs på både hingstens och stoets kvalifikationer för att kunna matcha på bästa sätt. Jag strävar efter att få fram lugna, trygga individer som både kan prestera bra på tävlingsbanorna och fungera som bästa tränings- och tävlingskompisen.
Jag bedriver i nuläget småskalig uppfödning av det svenska halvblodet (SWB). Just nu finns det två avelssto på gården. Det första heter Catanya Girl (e. Cagancho- Loredo) f. 2003, och är ett selektionssto. Hon har fått 4 avkommor. Den äldsta avkomman gick 2015 3-årstestet och blev ett riksto. Hon blev placerad 4 vid 3årschampionatet i dressyr. Den andra avkomman gick 3-årstestet 2016 och blev klass 1-häst. Det andra avelsstoet heter Cantra (e. Landlord-Cor de la bryere) f. 2001. Hon är ett selektionssto med bl.a. 9 på galoppen. Hon är tävlade i hoppning, 1.30 med placering. Hon har fått ett föl 2016. Stall Boarp har också en avelshingst som är godkänd för SWB, Zoltan 9125 (e. Qumball-Dogmat) f. 1998. Han har internationella meriter i svår hoppning, 1.60. Han har en intressant och ovanlig stam med det åtråvärda Darco-blodet längre bak i stamtavlan. Han är en trevlig häst med ett gott temperament.
Här på gården får hästarna vara hästar och de föds upp på ett så naturligt sätt som möjligt för att de ska bli sunda, robusta och friska individer. På sommaren går de ute dygnet runt från maj- oktober (om vädret tillåter). Okt- maj går de ute större delen utav dagen. Hagarna är stora och kuperade.
Stor vikt läggs på hanteringen av hästarna. Alla unghästar och föl hanteras dagligen för att de ska bli vana vi den vardaglig hantering såsom rykt, lyfta hovar, bli leda och så vidare. Unghästar blir inridna vid 2,5 år för att kunna deltaga i 3års-testet.
Alla hästar säljs registrerade (med pass), vaccinerade och avmaskade efter rekommendationer. De är också verkade regelbundet. Hästarnas tänder kollas också regelbundet. De är även BT-anslutna.

Address: Boarp1, 578 92 Aneby
Phone: 0709-591660
City: Aneby
Zip Code: 578 92



related searches: Inseminera häst hemma, Bakterieprov sto pris, Seminstation häst Västra Götaland, Seminstationer Sverige, Hingst semin, Rapportera föl, Betäckningsrapport SWB, High tech hingst
Similar places near
My's Silver My's Silver 365 meter
Gröna Lund I Vireda Gröna Lund I Vireda 1 km Mysig café lantligt beläget med loppis och andra evenemang. Supergoda bullar!!
Haurida Skogshästsafari Haurida Skogshästsafari 4 km Haurida Skogshästsafari Litet Turridningsföretag~Stort Hjärta ☆Barfota~Bettlöst~Busen...
Tjonga spa Tjonga spa 4 km
Hullaryd Thelegården Hullaryd Thelegården 6 km Mysigt o trevligt ställe mitt på landet.
Tallbacka Tallbacka 6 km Min dotter bor här. När jag besöker henne känner jag doft av tall.
Härshult Härshult 7 km
Sjön Noen Sjön Noen 7 km
Ralången Ralången 7 km Var här och ringmärkte
Gransbo Gransbo 7 km
Mullmäster Mullmäster 8 km Lastades snabbt så var i tid för båten
Eka Skog AB Eka Skog AB 10 km De har en snygg lastmaskin, en gammal Ljungbymaskin Hit kan en ringa å få stock å a...
Comment on this business

to add Stall Boarp map to your website;