facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Stockholms Flygklubb

Stockholms Flygklubb

About

Flygklubb och flygutbildning.

Story

Välkommen till Stockholms flygklubb och den flygutbildning vi bedriver. Klubben bildades på 1930-talet och har utbildat många flygförare i Sverige. Klubben har varit aktiv på Bromma sedan 1930-talet. Numer har vi vår flygverksamhet på gamla F11 Skavsta (ESKN) i Nyköping och på gamla F1 Hässlö (ESOW) i Västerås. Båda fälten är före detta flygflottiljer.
Teorikurserna är på F8 Barkarby, även det en nedlagd flottilj.

PPL / LAPL, teoriutbildning.
Transportstyrelsen har krav på teoretiska kunskaper i:
AL Luftfartssystemet (Air law).
AGK Luftfartyg generellt (Aircraft general knowledge).
FPP Prestanda och färdplanering (Flight performance and planning).
HPL Människans förutsättningar och begränsningar (Human performance and limitations).
MET Meteorologi (Meteorology).
NAV Navigation (Navigation).
OP Flygoperativa procedurer (Operational procedures).
POF Flygningens grundprinciper – Aerodynamik (Principles of flight).
COM Radio, kommunikation.

Stockholms flygklubb arrangerar teorikurser i dessa ämnen under vår och höst. Det är 114 lärarledda lektionstimmar. Lektionstillfällena är för det mesta på lördagar kl: 0900 – 1600, någon gång kan det även bli en söndag. Hela teorikursen tar ungefär 3,5 månader.
Kurslokalen är på gamla F8 Barkarby, lokalen ligger inne på flottiljområdet så det finns ingen gatuadress. Leta dig fram till Hägerstalunds värdshus, följ vägen till en T-korsning. Ta till vänster, efter c.a. 300 m är grinden där du kör in.
Kostnaden för teorikursen är 8500 kr. som fördelas på fyra inbetalningar, en på 2500 kr och tre på 2000 kr under kursens gång. Ingen anmälningsavgift och inga förskottsbetalningar. Litteratur, kartor och NAV-skiva skaffar man själv. Till första lektionstillfället behöver du inte ha något med dig. Vi har ingen närvaroplikt men fördelen med att delta på teorilektionerna är uppenbara.
Efter varje genomförd kurs görs ett skolprov innehållande 20 frågor, för godkänt krävs 75% rätt. Därefter gör utbildningsansvarig en rekommendation till Transportstyrelsen att eleven ska få göra ett prov i ämnet.
Blir provet underkänt ska nytt skolprov avläggas för att en ny rekommendation ska kunna inlämnas för förnyat prov hos Transportstyrelsen. Ett prov som måste skrivas på nytt medför en kostnad till Transportstyrelsen på ca 500 kr.
För att läsa teorikursen behövs inte medlemskap i Stockholms flygklubb
Stockholms flygklubb tar inte betalt för skolproven.

• Efter det att utbildningsansvarig inlämnat rekommendation om att få göra prov hos Transportstyrelsen ska prov avläggas inom 365 dagar.
• Proven hos Transportstyrelsen avläggs i provperioder om 14 dagar, kallas för sittningar. En sittning omfattar således 14 dagar. Eleven bestämmer själv när en sittning, provperiod, ska börja. Under denna 14-dagarsperiod kan ett eller flera prov avläggas. Ett prov, t.ex. MET, som blivit underkänt får inte avläggas på nytt i samma sittning, period. Nytt skolprov ska göras.
• När samtliga prov är godkända ska en uppflygning ske inom 18 månader. Om så inte sker förfaller proven i sin helhet, (failed). Nya skolprov och nya prov hos Transportstyrelsen (PEXO-prov) måste då göras. Även ny provavgift till Transportstyrelsen på ca 5500 kr. tillkommer.

Address:
Phone: 08-283246
City: Stockholm



related searches: Tekniska Högskolans Flygklubb, KSAK
Similar places near
Stockholm-Bromma flygplats Stockholm-Bromma flygplats 618 meter Bromma/Stockholm Airport är en smidig och bekväm flygplats som ger resenärer en trevl...
Cityterminalen Cityterminalen 7 km En toa! En toa i hela terminalen? Allvarligt!? Om du hyra lokalerna med mat servering...
Cityterminalen Cityterminalen 7 km En toa! En toa i hela terminalen? Allvarligt!? Om du hyra lokalerna med mat servering...
Frölunda Airfield Frölunda Airfield 17 km Underbar kvällsflygning över Stockholm, smidigt från start till landning.
First Hotel Arlanda Airport First Hotel Arlanda Airport 28 km Trevligt modernt hotell .. trevlig personal och lagom långt till arlanda
Stockholm-Arlanda Airport: Sky City Stockholm-Arlanda Airport: Sky City 32 km Här kan du ställa frågor till vår Kundtjänst. Besök gärna vår officiella sida Stockho...
Comment on this business

to add Stockholms Flygklubb map to your website;