facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Stödcentrum För Unga Brottsutsatta i Haninge

Stödcentrum För Unga Brottsutsatta i Haninge

About

Stödcentrum är till för barn och ungdomar som blivit utsatta för exempelvis rån, misshandel, våldtäkt, hatbrott, olaga hot, stöld och ofredanden.

Story

Varje år blir många ungdomar utsatta för brott. Unga som utsätts för brott kan hamna i en kris som innebär både fysisk och psykisk ohälsa. I vissa fall riskerar den som utsatts för brott att själv bli en gärningsperson.

Den som har blivit utsatt för brott har ofta många frågor:
-Varför drabbades just jag?
-Vad händer om jag gör en polisanmälan?
-Vad har jag för rättigheter?
-Hur går det till i tingsrätten?
-Frågor kring skadestånd

Att bli utsatt för ett brott är ofta en svår upplevelse. Olika personer reagerar på olika sätt. Vanliga känslor är rädsla, ilska och otrygghet. Den som har blivit utsatt kan få svårt att sova, äta och koncentrera sig. Upplevelsen kan kännas overklig och det kan vara svårt att förstå varifrån alla känslor kommer.

Hos oss kan du bland annat få stöd i att bearbeta dina upplevelser och i att förbereda dig inför en eventuell rättegång.

Stödcentrum för unga brottsoffer är ett samarbete mellan kommunens socialtjänst och polisen. Verksamheten riktar sig till unga i åldern 12-20 år som blivit utsatta för brott som till exempel misshandel, hot, rån eller sexualbrott. Även den som varit vittne till brott är välkommen till Stödcentrum.

Brottet behöver inte vara polisanmält. Vi har tystnadsplikt och du kan vara anonym. Allt stöd är helt frivilligt och kostar ingenting.

Stödcentrum kontaktar ungdomar som gjort en polisanmälan och inbjuder till information och stödsamtal. Du är självklart välkommen att kontakta oss om du eller någon du känner har råkat ut för, eller bevittnat, ett brott men inte vågat/velat anmäla det till polisen.

Välkommen att höra av dig till oss!

Kontakt:

08-606 86 44
070-678 23 46
[email protected]
eller inboxa oss här på Facebook



"Du som är upp till 21 år och har utsatts för eller bevittnat ett brott, kan behöva någon att prata med. Till oss är du och dina närstående välkomna för:- Stödsamtal- Praktisk hjälp i kontakt med polis, åklagare och försäkringsbolag- Stöd vid förhör och rättegång- MedlingDu behöver inte ha gjort en polisanmälan för att få stöd hos oss och det är gratis."
Address: Handenterminalen 1, 9 trappor, Haninge
Phone: 08-606 70 00
City: Haninge


Opening Hours

Monday: 09:00 - 16:00
Tuesday: 09:00 - 16:00
Wednesday: 09:00 - 16:00
Thursday: 09:00 - 16:00
Friday: 09:00 - 12:00


related searches: Stödcentrum för unga brottsutsatta i haninge videos
Similar places near
Socialdemokraterna i Haninge Socialdemokraterna i Haninge 91 meter För dig som vill ha ett rättvisare och varmare Haninge.
Familjecentralen Brandbergen Familjecentralen Brandbergen 2 km Kan inte ge annat än 5 stjärnor. Allt har varit toppen och bra anpassat nu under pand...
Familjecentralen Jordbro Familjecentralen Jordbro 178 km Kan inte ge annat än 5 stjärnor. Allt har varit toppen och bra anpassat nu under pand...
Comment on this business

to add Stödcentrum För Unga Brottsutsatta i Haninge map to your website;