facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Stora Högshult

Stora Högshult

About

På gården föds Gotlandsfår upp. Vi vill berätta om våra får, lamm, arbetet med dem samt om annat som händer hos oss på gården.

Story

Här bor Charlotta och Mikael samt våra 3 barn; 17, 13 och 9 år gamla. Som många andra har vi arbeten vid sidan av gården för att försörja oss.

På gården, som ligger strax öster om Ulricehamn, föder vi upp Gotlandsfår. Våra knappt 40 tackor får 1-3 lamm var i april. Fåren betar våra hagar och hjälper till att hålla vårt fina svenska landskap öppet. Vi odlar ensilage (vall/gräs) till fåren och har även lite skog.

Våra lamm används antingen till rekrytering, säljs till liv (som avelsdjur till andra besättningar) eller till slakt. Skinnen tar vi hem och säljer. Gotlandsfårens skinn är grå i olika nyanser och du har bl a sett dem på TV i deras soffor och i barnvagnar på stan. De är jättevarma och goa att ha i soffan, pulkan, bilsätet eller någon annanstans.

Eftersom vi är så djurintresserade allihop har vi givetvis fler djur än får. Men det får ni läsa om på sidan. Men jag kan tipsa om att fjordingen Heffa finns på Instagram.

På sidan kommer Charlotta att lägga ut bilder och texter som berättar om vad vi jobbar med. Jag vill sprida kunskap om fårproduktion och hur vardagen kan se ut hos någon som har valt att bo på landet och ha djur. Hoppas att du tycker det jag delar med mig är intressant!

Address: Gullered St Högshult, 523 97 Ulricehamn
Phone: 073-84 440 94
City: Ulricehamn
Zip Code: 523 97


Similar places near
Backens gård Backens gård 3 km Backens gård 15 min öster om Ulricehamn är en kravmärkt ekologisk gård med får och la...
Duvereds Gård Duvereds Gård 6 km Kött i världsklass!! Ett måste om ni är i krokarna
Comment on this business

to add Stora Högshult map to your website;