facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Stora Skedvi kyrka

Story

Stora Skedvi kyrka är en kyrkobyggnad i Skedvi kyrkby. Den tillhör Säterbygdens församling i Västerås stift.KyrkobyggnadenStora Skedvi kyrka ligger på krönet av en trädbevuxen kulle, omgiven av odlingslandskap. Kyrkan består av ett kvadratiskt, treskeppigt långhus, smalare kor med tresidig östmur, utbyggd sakristia i norr och västtorn. Ingång i väster genom tornet. Exteriören har blottade gråstensmurar. Det brutna sadeltaket är avvalmat över koret. Tornhuven kröns av en lanternin. Interiören är helt övervälvd; mittskeppet med ribbförstärkta stjärnvalv. Mitt- och sidoskepp åtskiljs av åttkantiga murpelare. Läktare i väster, med insvängt mittparti buren av marmorerade träpelare.

Address: 783 93 Stora Skedvi, Dalarnas Län, Sweden
Phone: 0761958707
City: Stora Skedvi
Zip Code: 783 93


Reviews
Första versionen av kyrkan byggdes troligtvis på 1200-talet. Man vet inte det ursprungliga utseendet. På 1400-talet byggdes ett tegel valv, som ersatte det gamla trä taket. På 1500-talet dekoreades valven med kalk målningar. Vill du veta mer gå in på deras hemsida.
Ganska fin att titta på.
Vacker kyrka i en vacker bygd. På torsdagar har det under en tid varit många aktiviteter i och kring kyrkan, med våffelkafé, kvällsmässa och kyrkokörsövning. En trevlig atmosfär och ett vackert kyrkorum med fina takmålningar. Snart en nyrestaurerad orgel också!
Väldigt fin och vacker kyrka!
Vackert belägen stenkyrka med intressant kyrkogård, och gravstenar man blir nyfiken på.
Otroligt vacker kyrka både utanpå och inuti med fin utsikt över älven.
Fantastiskt vacker 1100-tals kyrka. Värd ett besök.
Fin kyrka och trevligt att bli bjuden på varm glögg vid Allhelgonahelgen
Trångt på parkeringen annars är det bara bra
Så fin kyrka!
Comment on this business

to add Stora Skedvi kyrka map to your website;