facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Studie om den sociala hjärnan

Studie om den sociala hjärnan

About

Just nu rekryterar vi personer till vår studie om hur hjärnan reagerar i sociala situationer.

Story

I denna studie vill vi undersöka hur hjärnan reagerar i vissa sociala situationer. En stor andel människor upplever obehag i sociala situationer när man ska prestera eller framträda inför andra personer. I denna studie vill vi undersöka dig som inte upplever ett överdrivet obehag och som inte hindras av sådan rädsla i din vardag.

Det vi studerar är hur hjärnan behandlar emotionell information. Vi undersöker aktiviteten i hjärnan dels då du vilar, när du läser text, och tittar på ansiktsbilder med emotionellt innehåll. Efter MRI-undersökningen kommer du att få utföra ett kort muntligt framförande (ca 2 minuter) inför en inbjuden publik. Publiken, liksom övrig personal, har tystnadsplikt och får inte avslöja något om dig för utomstående. Undersökningen i magnetkameran tar ca 60 min.

Det är möjligt att ärftliga faktorer (DNA), inflammation och stressämnen mätbara i blodet åtminstone delvis kan förklara obehag i sociala situationer. DNAts ytterändar kallas telomerer och övriga DNAt innehåller gener. En gen liknar en instruktionsbok för en särskild egenskap. Forskare har kommit fram till mycket om hur DNAt, inflammation och stressämnen påverkar våra fysiska karaktärsdrag och vår hälsa. Hos människan finns gener som bestämmer allt från hår- och ögonfärg till storleken på dina tår. Andra gener styr funktioner hos våra signalämnen i hjärnan och påverkar hur hjärnans bearbetningsprocesser vid känsloreaktioner fungerar. Det finns forskning som tyder på att vissa genvarianter påverkar ångestreaktioner. Vi vill nu gå vidare och undersöka detta i en ny forskningsstudie. Vi kommer att tillfråga alla deltagare i projektet om att lämna ett frivilligt blodprov som skickas för analys av DNA, inflammation och stressämnen.

Address:
Phone: 018-471 2153
City: Uppsala



related searches: Den sociala hjärnan Psykologi 1, Vad behöver hjärnan för att producera myelin, Dämpa ångest tips, Limbiska systemet, Dopaminbrist symtom, Svår ångest varje dag
Similar places near
Aperire Psykoterapi, psykolog Lena Grip Aperire Psykoterapi, psykolog Lena Grip 601 meter Välkommen till leg. psykolog Lena Grip. Jag erbjuder samtalsterapi på psykodynamisk g...
Psichologinės konsultacijos internetu Psichologinės konsultacijos internetu 1 km Teikiu psichologinių konsultacijų ir psichoterapijos paslaugas internetu.
Comment on this business

to add Studie om den sociala hjärnan map to your website;