facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Sturkö Rökeri

About

Sturkö Rökeri

Story

Försommaren 1988 satte Herbert Eriksen igång gårdsröken som bestod av en 50x60 cm stor trälåda ovanpå en murad eldstad. Där började han något som sedan skulle bli ett livsverk, Herbert rökte fisk. All fisk tog snabbt slut men inte efterfrågan, så Herbert fick bråda dagar att förse förväntansfulla turister med sina rökta läckerheter.

Efter en speciellt hektisk sommarsäsong togs beslutet att helhjärtat satsa på rökningen men för att hålla kostnaden nere i detta galna företag börjades det försiktigt. Familjens Saab blev utan tak och med tegel från en rivningskåk i Nättraby murades de två första ugnarna i garaget, ugnsdörrarna tillverkades av den skrotade oljepannan.

2014 firar rökeriet 25 års jubileum, mycket är ändrat. Idag drivs Sturkö Rökeri av barnen Andreas och Kristin tillsammans med mamma AnnKristin i en modern och EU- anpassad anläggning.De gamla trotjänarna, de två första ugnarna, används fortfarande tillsammans med två extra ugnar (en för varm och enkallrökningsugn).

Det som utmärker Sturkö Rökeri är att man är mycket noga med att följa den tradition att röka som familjen byggt upp sedan starten. Rökugnarna är gjorda enligt samma princip som på 1400-talet och eldas direkt under den hängande fisken.

Address: Ryd Höks väg 7, 373 62 Sturkö
City: Sturkö
Zip Code: 373 62


Reviews
Goda laxar: varmrökt med tre olika smaker natur och kryddblandningar, kallrökt, gravad och rödbetsgravad provade vi. God hovmästarsås liksom fisksåsen till den varmrökta laxen. Vi såg de fina räkmackorna, men de var beställda. Rökeriet är väl värt ett besök! Man kan även äta där.
Mycket god mat. Lokal fisk, rökt på plats. Rimliga priser. Kundtoan är dock torrdass
Blev besviken på att jag inte fick välja laxbit själv. Nu fick jag en bit jag egentligen inte ville ha. Saknar insikten att kunden ska vara i centrum. Men, det är klart- jag kunde ju avstått köp.
Mycket gott och trevlig personal. Rekommenderas.
Gott om rökt fisk, uteservering finns
Mycket trevligt bemötande och gudomligt god LAX
Färska fisk. Möjlighet äta färdiglagad mat /fisk.
Mysig omgivning, god mat.
Gott mysigt trevligt bra personal
Välsorterade butik. God fisk.
Comment on this business

to add Sturkö Rökeri map to your website;