facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Sven-Harrys konstmuseum

Sven-Harrys konstmuseum

About

Ett hem för både konst och människor. I ”hemmet” på taket visas verk av Strindberg, Hill & Schjerfbeck. I konsthallen ett skiftande utbud av utställningar.

Story

VÄLKOMMEN TILL
SVEN-HARRYS KONSTMUSEUM

KONSTHALLEN
Sven-Harrys (Konstmuseum) öppnade den 27 mars 2011 på initiativ av byggmästare Sven-Harry Karlsson. Den skinande byggnaden med fasad av mässing är beläget i Vasaparken, Stockholm och inrymmer såväl konsthall, museum, presentshop som restaurang. Den 400 kvadratmeter stora konsthallen bedriver en varierad utställningsverksamhet. Genom större soloutställningar och tematiserade grupputställningar introduceras både etaberade och oetablerade konstnärer för publiken.

MUSEET
I museet som är beläget på taket av den sex våningar höga byggnaden visas en av sveriges största privata samlingar av nordisk konst. Verk av bland annat Carl Fredrik Hill, Ernst josephsson, August Strindberg, Helene Schjerfbeck och Edward Munch visas tillsammans med möbler av bland annat Gio Ponti, Georg Haupt och Märta Måås-Fjetterström.

SHOPEN
I den välsorterade presentshopen finns ett stort utbud av spännande artiklar, konst, affischer, smycken, kataloger samt ett stort sortiment design och inredningsprodukter.

HITTA HIT
Kommer du med tunnelbana?
Söderifrån; ta grön linje mot Åkeshov, Alvik eller Hässelby strand till Odenplan. Gå ut genom uppgången märkt Odenplan och följ Odengatan förbi Gustav Vasa Kyrka. Sväng vänster på Dalagatan och passera parken, så har du Eastmansvägen till höger.

Från väst; samma linjer men mot Skarpnäck, Farsta strand eller Hagsätra. Stig av vid S:t Eriksplan. Gå Odengatan österut över S:t Eriksgatan och Torsgatan och ta promenadvägen in i Vasaparken fram till fotbollsplanen/skridskobanan. Till höger ligger det mässingsklädda museet.

Tar du pendeltåg?
Kliv av vid Karlbergs Station och följ Norrbackagatan österut mot S:t Eriksbron till Birkagatan. Ta den fram till Rörstrandsgatan där du svänger höger. Gå Odengatan österut mot Vasaparken, som ovan.

Åker du buss?
Vid S:t Eriksplan och Odenplan stannar flera bussar, bl.a. linje 3 och 4 som går genom hela innerstaden. Buss 40, 53 och 69 stannar på Dalagatan intill Vasaparken.

Väljer du bilen?
Det finns ingen särskild parkering vid Sven-Harrys Konstmuseum. Närmaste parkeringshus ligger på Valentin Sabbats Gata 6.

VÄLKOMMEN!

Address: Eastmansvägen 10-12, 113 61 Stockholm
Phone: 08-511 600 60
City: Stockholm
Zip Code: 113 61



related searches: Bonniers Konsthall, Sven harrys konferens, Sven Harry art museum Stockholm, Thielska Galleriet, Waldemarsudde, Konstmuseum Stockholm, Tensta konsthall, Utställningar Stockholm
Similar places near
Bonniers Konsthall Bonniers Konsthall 284 meter Härligt ställe med spännande utställningar, supertrevlig personal! Gillade skrotutst...
Moderna Museet Moderna Museet 3 km Moderna Museet. Statligt Museum i Stockholm. Permanent Utställning varvas med Separat...
ABBA The Museum ABBA The Museum 3 km Så himla kul ställe att vara på. Kommer gärna tillbaka.
Magasin III Museum & Foundation for Contemporary Art Magasin III Museum & Foundation for Contempo... 4 km Det är bra ställe att göra handla och vara nyfiken på det mästa.
Reviews
Alltid intressanta utställningar, noggrant och väl genomarbetade. För tillfället är det utställningen ”Party for Öyvind.” Mitt tips inför att se utställningen är börja på nedre botten i filmrummet, de filmer som visas vilka ger en bra introduktion för resterande konstupplevelse. Glöm inte att se konstmuseets permanenta konst och Sven Harrys hem. Sugen på fika eller lunch? Besök då Guld Kaffe & kök vilket ligger vägg i vägg med museet.
Aldrig någonsin varit så irriterad och besviken på ett museum. Har besökt många. Besökte för att se en hantverksutställning och hade trott att man skulle se hantverken utföras av de hantverkare som var på plats. Så var det inte. Ingen av de tre hantverkarna gjorde ett handtag eller visade sitt hantverk. Stod bara och pratade med besökare eller kanske vänner?. Riktigt usel utställning. Marknadsföringen beskrev något helt annat. Rekommenderar Skansens hantverksdagar istället.
Kul med en hantverksutställning. Inte så stor men intressant.Tidpunkt för besökVardagVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasOsäker
Var där och såg kraftwerk-utställningen. Ganska coolt men synd att den verkade vara uppbyggd på att man skulle prata med konstnärerna, hade varit kul att få mer information genom text/video. Men kul konceptTidpunkt för besökVardagVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Ìntressant och annorlunda eftersom man återskapat hans hem med möbler mattor och tavlor från många kända konstnärer. Man går in i hans hem på bottenplanet och upplever de olika rummen tillsammans med en mycket kunnig guide.Tidpunkt för besökVardagVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasOsäker
Det var lite missvisande att det skulle visas olika hantverk där. Hade väntat mig flera än 5 stycken .så det blir dyrt att gå och se alla eftersom det kostade 100 kronor per gång.Tidpunkt för besökVardagVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasOsäker
Javisst, fint konstmuseum i en påkostad guldfärgad byggnad. Terrassen på taket med hans gamla bostad, fylld av konst, är kronan på verket.
Alltid lika trevligt att besöka museet. De nya ägarna till den intilligande restaurangen har också lyckats med sitt koncept. Absolut värt ett eller flera besök
Detta är ett av de sämsta museum jag någonsin varit på. Dålig info kring verken på utställningen och väldigt lite verk uppe, trots storleken på huset. Jag var inne i ca 20 minuter och då kostade inträdet 130 kr! Om det är någon specifik utställning som ni är intresserade utav, kör! Annars, välj INTE detta museum!
Utställningen kraftverk var en stor besvikelse. Två hantverkare av tio var på plats.Tidpunkt för besökVardagVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Comment on this business

Directions to Sven-Harrys konstmuseum with public transportation


Dalagatan 140 meters
4
507
6
94
Sabbatsbergs sjukhus 160 meters
53
61
Vasaparken 160 meters
61
Stockholm S:t Eriksplan 170 meters
593
S:t Eriksplan 200 meters
3
4
591
592
593
595
598
599
697
77
94

to add Sven-Harrys konstmuseum map to your website;