facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Svenska Biodynamiska Föreningen

About

Detta är den officiella sidan för Svenska Biodynamiska Föreningen. This is the official Facebook Page of Swedish Biodynamic Association.

Story

Den biodynamiska odlingsmetoden grundades 1924 av antroposofins upphovsman Rudolf Steiner. Metoden kom till Sverige 1935, till Mikaelgården i Järna. Redan 1944 bildades den Biodynamiska föreningen.

Föreningen har som sin huvudsakliga uppgift att befrämja, utveckla och informera om biodynamisk odlingen och näringskvalité med utgångspunkt från Rudolf Steiners ”En lantbrukskurs”.

Vi har hela Sverige som arbetsområde. Vi har för närvarande vårt kontor på Skillebyholm i Järna.

Föreningen är medlem i Sveriges Konsumenter, en paraplyorganisation för konsumentorganisationer. De flesta av våra medlemmar är konsumenter och många odlar även själva i olika omfattning.

Vi förmedlar kunskap från forskning om näringskvalité och hälsa. Vi deltar i flera referensgrupper till statliga myndigheter. Vi arbetar aktivt med lobbying.

Vi anordnar kurser och utbildningar för både odlare och konsumenter, arrangerar fältvandringar och deltar i mässor och utställningar. Föreningen ger ut en medlemstidning med 4 nummer per år samt Maria Thuns såkalender.

I övrigt produceras informationsmaterial och vi försöker hålla vår hemsida uppdaterad.

En preparattjänst är inrättad som tillverkar de biodynamiska preparaten och som hjälper odlare med behandling av fältpreparaten.

Biodynamiska föreningen arbetar aktivt för ett verkligt hållbart samhälle. Ett sådant samhälle kan endast uppnås med respekt för naturen och för alla människors lika värde.

Den biodynamiska odlingsmetoden är ett resultat av andlig forskning, samt av snart 90 års praktisk erfarenhet. Biodynamiska odlingar finns över hela världen och i en mångfald av kulturer. Biodynamisk odling kan praktiseras oberoende av religiös eller politisk övertygelse.

Address: Skillebyholm 7, 15391 Järna
Phone: 08-551 512 25
City: Järna
Zip Code: 15391



related searches: Svenska biodynamiska föreningen järna odling, Biodynamisk trädgårdsmästare
Similar places near
YIP (International Youth Initiative Program) YIP (International Youth Initiative Program) 3 km International Youth Initiative Program (YIP) is a holistic educational program for yo...
Saltå By Saltå By 4 km Mycket trevligt att rekommendera
Mora Park Mora Park 6 km Vår dotter är inne på nionde året i Mora park. Fantastiska lärare och fantastisk pers...
Stiftelsen Mora Parks Läkepedagogiska Institut Stiftelsen Mora Parks Läkepedagogiska Instit... 6 km Vår dotter är inne på nionde året i Mora park. Fantastiska lärare och fantastisk pers...
Cykelkultur Cykelkultur 6 km Cykelkultur är ett Cykelkök = gör-det-själv verkstad, men här finns också reparation...
Föreningen SOFIA Föreningen SOFIA 7 km Vad: Antroposofisk Biståndsorganisation Besöksadress: Tuna Industriväg 35 Postadress...
Tonfabriken Tonfabriken 7 km Fantastiskt musikhus med otroligt coola musiker
Järna SK Innebandy Järna SK Innebandy 7 km Bygg ett badhus som alla kan ha nytta av.
Järna Scoutkår Järna Scoutkår 7 km Fantastiska människor
Naturliv Naturliv 10 km Ursprungligt leverne idag - Native living today
Comment on this business

to add Svenska Biodynamiska Föreningen map to your website;