facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Svenskt Skolfoto

Svenskt Skolfoto

About

Sveriges modernaste skolfotoföretag.

Story

1951

Svenskt Skolfoto bildas av Torsten Dahlgren. Företaget är därmed Sveriges äldsta skolfotoföretag. Företaget hade sitt säte i Malmö och produktionen bestod av manuellt framtagna svart/vita porträtt- och gruppbilder. Torstens vision var att föra fototraditionen vidare i familjen efter sin pappa och han ville skapa minnen för livet.

1965

Svenskt Skolfoto investerade i Kodaks Package Printer. Därmed hade den moderna skolfotoindustrin kommit till Sverige. Nu kunde man från ett negativ kopiera kartor med bilder i olika storlek. Dessutom i färg!

1977

Torsten Dahlgren gick i pension och sonen Göran blev ny vd. Svenskt Skolfoto flyttar sitt huvudkontor till Stockholm.

1982

Svenskt Skolfoto inför ”hemskicket”. I stället för att skicka alla bilder och tillståndslappar till skolan för utdelning skickas varje familjs beställning direkt hem.

1990

Företaget flyttar till Nyköping. Samma år bildas SER, Sveriges Elevfotografers Riksförbund på initiativ av Göran Dahlgren.

1996

Svenskt Skolfoto levererar sitt första digitala arbetsmaterial till skolorna.

1998

Svenskt Skolfoto blir AAA-ratat för första gången.

2001

Den 6 februari firar Svenskt Skolfoto 50 år i branschen med buller och bång.

2003

De sista filmrullarna ställs in i företagets lilla museum och därmed är den digitala eran inledd.

2009

Svenskt Skolfoto slås samman med Östsvenska Foto

2010

Anders Dahlgren tillträder som VD för Svenskt Skolfoto.

2011

Den 6 februari firar Svenskt Skolfoto 60 år i branschen. Fortfarande brinner vi för att skapa värdefulla minnen för livet till våra kunder. Samtidigt görs stora satsningar på att ta skolfotograferingen in i nästa generation. Företaget känner också stolthet över sin miljösatsning och arbetar för att minska vår miljöpåverkan till ett minimum. Delaktig och drivande i branschen är Svenskt Skolfoto ett ansvarstagande företag som vill ge sina kunder högsta möjliga service.

Address: Östra Längdgatan 7, 611 35 Nyköping
Phone: -0155292030
City: Nyköping
Zip Code: 611 35



related searches: Svenskt Skolfoto Logga in, Exakta skolfoto, Kungsfoto
Similar places near
Fotograf Marie Linderholm, Bildproffsen i Nyköping Fotograf Marie Linderholm, Bildproffsen i Ny... 639 meter Snabb o bra service
Lindas Drömfoto Lindas Drömfoto 807 meter Helt klart den bästa fotografen! Fotade dottern när hon var bebisen och bilderna blev...
Prima Foto Prima Foto 4 km Familj och Bröllopsfotograf som utgår från Nyköping men fotar över hela världen! ...
Ali Issa Photography Ali Issa Photography 9 km Vi kombinerar kreativt tänkande, avancerad design och teknisk know-how för att levere...
Bildmakare Gunilla GW Bildmakare Gunilla GW 22 km Akvarell och foto i en salig blandning, i en ljus, stor, kreativ ateljé i det bästa a...
Reviews
Var tvungen att beskära bilderna själv som blev inte allts snygga! Alltså man har inte mer än sax hemma och den förstör bilderna! De bör beskära bilderna innan de skickar dem till kunden. Har mejlat kund tjänsten och tyvärr fick svar om att de gör inte det fast man har betalat ett högt pris jämfört med andra. För några år sen hade skolan en annan leverantör som var mycket bättre med just service!
Företaget skickade mig fel skolkatalog. Jag kontrollerade bara att att det låg en skolkatalog i kuvertet som jag fick med fakturan. Nu, fler år senare, så upptäcker jag att kuvertet innehåller fel skolaskolkatalog. När jag kontaktar dem med fotot på följesedel/faktura samt bild på katalogen jag felaktigt fått, får jag till svar att de inte kan skicka rätt katalog, vilket jag givetvis förstå. Men att inte ersätta mig för den felaktiga är både nonchalant och dålig service. Jag ska alltså både missa den rätta katalogen och stå för kostnaden för att de misslyckats med leveransen av rätt produkt. Trist företags policy.
Otroligt märkligt företag. Har vid tidigare beställningar skickat felaktiga bilder, nu verkar det vara helt omöjligt att få en skolkatalog som dessutom är förbetald. Vid kontakt telefonledes meddelas att den är skickad idag och beräknas vara framme om två veckor..... skickad med brevduva? Inte så kul när alla klasskompisar redan har fått katalogen. Avstå om möjligt från att beställa något härifrån.
Luredrejeriföretag. skickar inte produketer men är snabba på att skicka ut inbetalningskort och påminnelser som är förvillande lika varandra.
Kunnig kundservice, bra fotografer
Översatt av Google Riktigt dålig service, tog pengarna men ingen orderbekräftelse. Vi försökte ringa och mejla dem men de är inte villiga att hjälpa. Vi ville ha en återbetalning men de sa att de inte fick pengarna trots att vi har försett dem med beviset på vårt bankkonto - pengar överfördes till deras konto via Swish. Om jag inte kunde ge dem någon stjärna skulle jag göra det. Original Really bad service, took the money but no order confirmation. We tried to call and email them but they're not willing to help. We wanted to have a refund but they said they didn't get the money even though we have provided them with the proof of our bank account - money was transferred to their account via Swish. If I could give them no star, I would.
Översatt av Google Fina bilder Original Nice pics
Översatt av Google De är inte längre i drift Original They are no more operational
Översatt av Google Enastående kärlek Original Outstanding love
Comment on this business

Directions to Svenskt Skolfoto with public transportation


Nyköping Hamnen 140 meters
3
561
563
590
601
660
663
667
760
Nyköping Polishuset 250 meters
3
Nyköping Husarvägen 250 meters
3
561
563
590
601
660
663
667
760

to add Svenskt Skolfoto map to your website;