facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Tånghults Barnomsorg

Tånghults Barnomsorg

About

Välkomna till Tånghults barnomsorg – en tryggare barnomsorg! Vi erbjuder barnomsorg i ett hem med en dagbarnvårdare som Ni och Era barn har förtroende för! Vi erbjuder gratis barnomsorg upp till 20 timmar per vecka.

Story

Bakgrund
Vi heter Andreas och Ina Brännström och har tre barn. Våra yrken är lärare och sjuksköterska. Vi har under våra år som småbarnsföräldrar saknat en brygga mellan det trygga familjelivet och det stundtals stökiga livet på förskolan. Vi har under föräldraledigheterna önskat kunna börja arbeta deltid eller studera på distans för att som vuxen få lite stimulans och inte hamna för långt ifrån arbetslivet. Dock har vi inte velat att barnen ska börja förskolan för tidigt, då vi tror att barnen mår bäst i en trygg hemmiljö.
Vi tror att fler föräldrar upplevt samma sak. Det system som finns idag, med högre avgift för ett litet barn och samma avgift oavsett antal timmar, gör att många börjar arbeta heltid omgående efter att barnet fyllt 1 år. På många ställen är det brist på förskoleplatser och förskolelärare/barnskötare vilket medför stora barngrupper.
Tillsammans med Ingegerd Brännström, förskolelärare och specialpedagog, startade vi företaget Tånghults Barnomsorg. Vi har inriktat oss på den form av barnomsorg som heter pedagogisk omsorg.
Vår ambition är att täcka de behov av barnomsorg som finns utan att utöka de redan stora barngrupperna på förskolorna. Vår målsättning är trygga barn och trygga föräldrar!

Ideologi
Under barnets tre första år grundläggs tryggheten och vi tror att föräldrar, syskon och mor- och farföräldrar i de flesta fall är de viktigaste människorna hos barnet. Vi tror att den grundläggande tryggheten är viktig för att barnet ska kunna växa och utvecklas som människa.
Då vi anser att små barn mår bra av mycket tid med sina föräldrar de första åren vill vi uppmuntra föräldrar som arbetar deltid. Detta gör vi genom att erbjuda gratis barnomsorg för tid <20h/vecka. Alla barn är välkomna till oss, men om behovet av överstiger 20 h/vecka gäller samma maxtaxa som kommunen tillämpar.
Vi tror också att det är bra för barnet, med kontinuiteten som blir hos oss där en och samma dagbarnvårdare är ansvarig och den lilla gruppen med blandade åldrar blir mer likt en syskonskara. Steget från den trygga tillvaron i familjen till barnomsorg blir inte så stort!
Tånghults barnomsorg är huvudman för pedagogisk omsorg och arbetar med flera olika hem över hela Vetlanda kommun. Vi tar emot alla barn mellan 1-12 år, och syskon har förtur. Ett nätverk av dagbarnvårdare gör det möjligt att hitta på utflykter, festligheter, erbjuda utbildningsdagar och erfarenhetsutbyte samt kunna hjälpas åt vid ev. sjukdom.

Fördelar med vår barnomsorg:
• Mindre barngrupper i en trygg hemmiljö
• Barnen blir sedda, lyssnade på och respekterade utifrån deras speciella förutsättningar
• Dagbarnvårdaren har en nära personlig kontakt med både barn och föräldrar
• Infektionsrisken är mindre i små barngrupper med mycket utevistelse
• Stor flexibilitet för att tillgodose barnens specifika behov
• Barnen lär sig visa hänsyn till både större/mindre barn likt en syskonskara
• Hemlagad näringsrik mat
• Du och ditt barn vet vem som välkomnar Er när Ni kommer
• Ditt barn behöver inte utsättas för flera olika omsorgsgivare under en vecka
• Barnet får möjlighet att känna trygghet i den lilla gruppen, men också möjlighet att träffa andra barn genom samverkan med andra dagbarnvårdare och deras grupper
• Regelbunden dialog med föräldrar kring barnets utveckling
• Barnen får lära via vardagspedagogik med ett aktivt deltagande i alla moment och aktiviteter som förekommer naturligt i vardagen
• Gratis barnomsorg för behov 20 h/veckan eller mindre

Att jobba hos oss
Tånghults Barnomsorg är specialiserade på barnomsorg och du har möjlighet till ett bra stöd från människor med lång erfarenhet av pedagogisk omsorg. Vi hjälper dagbarnvårdare igång och skapar nätverk inom pedagogisk omsorg. Ett nätverk av familjedaghem gör det möjligt att hitta på utflykter, festligheter, erbjuda utbildningsdagar och erfarenhetsutbyte samt kunna hjälpas åt vid ev. sjukdom.
Vi erbjuder ett stimulerande och roligt jobb som dagbarnvårdare där kreativitet och fantasi får blomma ut! Vi vill också ge Dig som granne, vän, syskon, mor-/farförälder, moster, farbror etc. möjlighet att få betalt för något du redan gör och älskar att göra! Många trivs med att låta andras barn komma och leka i sitt hem, men vi erbjuder lön för detta! Du kan arbeta i ditt hem eller annan lokal och få betalt för både dina egna och andras barn.
Vår målsättning är trygga barn och trygga föräldrar!


Är du intresserad av barnomsorg hos oss eller att jobba med oss – läs mer på vår hemsida!


Address: Tånghult 1, 57491 Vetlanda
Phone: 0725699644
City: Vetlanda
Zip Code: 57491


Comment on this business

to add Tånghults Barnomsorg map to your website;