facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Teater Halland

Teater Halland

About

Teater Halland

Story

Vi producerar scenkonst för barn, unga och vuxna i hela Halland, arrangerar nationella och internationella gästspel och håller i pedagogiska arbeten mot skolan. I vår foajé har vi samtalskvällar, Doc Lounge och konserter. Teater Halland samarbetar även med andra aktörer inom kulturlivet.

VÅR HISTORIA
Teater Halland startade 1990 som en försöksverksamhet på uppdrag för länet. Länsteaterföreningen blev huvudman och syftet var i första hand att nå ut till barn och unga i Halland med professionell teater. Verksamheten placerades i lokaler på Caprinus, gamla yllefabriken i Varberg. 2003 flyttade vi och hade premiär på Herr Arnes penningar av Selma Lagerlöf i nya lokaler i den före detta ”rör-kapen” i Monarks cykelfabrik. 2006 frigjordes teatern från Länsteaterföreningen (nuvarande Riksteatern Halland) och ombildades till ett regionalt aktiebolag – och blev så alla hallänningars teater.

VÅRT UPPDRAG
Teater Halland ska spela för barn, unga och vuxna i hela Halland och vara en resurs för såväl skolor som föreningar och andra aktörer. Ett särskilt fokus ska läggas på barn och unga. Teater Halland ska hålla en hög konstnärlig nivå och vara en förebild för scenkonsten i regionen, samt delta aktivt i samhällsdebatten.

Varje år möter vi ca 18 000 personer vid våra föreställningar och i vårt pedagogiska arbete. Hälften av våra föreställningar spelas i skolor, bygdegårdar, bibliotek och andra scener runt om i regionen, andra hälften spelar vi på teatern i Varberg.

Address: Birger Svenssons väg 28e, Box 58, 432 22 Varberg
Phone: 0340-54 22 80
City: Varberg
Zip Code: 432 22



related searches: Varbergs Teater, Västmanlands Teater, Halmstad Teater
Similar places near
Halland Love Stories Halland Love Stories 42 meter Teater Hallands musikal med kärlekshistorier och Gessles musik. Premiär 2 mars 2018. ...
Varbergs Teater Varbergs Teater 993 meter En fantastisk miljö dom minner om forna tider
Varbergs teater Varbergs teater 994 meter En fantastisk miljö dom minner om forna tider
Varbergs Konsertförening Varbergs Konsertförening 1 km Varbergs Konsertförening arrangerar konserter i Varbergs Teater
Reviews
Översatt av Google Efter stranden - Happy Hour Original After beach - Happy Hour
Comment on this business

to add Teater Halland map to your website;