facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Teater vid Siljan / Scensommar Production

Teater vid Siljan / Scensommar Production

About

Scensommar är ett produktionsbolag som producerar teater för en sommarpublik. Teater vid Siljan är deras verksamhet i Dalarna.

Story

Teater vid Siljan

Teater vid Siljan ska etablera sina sommarproduktioner i Tällberg och bli ett naturligt och självklart besöksmål vid ett besök till Dalarna. Varumärketskopplingen till Dalarna är uppenbar och mycket tydlig inte bara i namnet utan också i vår presentation av vår verksamhet.

Teater vid Siljan ska ta tillvara på Dalarnas kulturarv i teaterform genom världsdramatiken. Den konstnärliga idén är att bearbeta dramatiken och placera den mitt i den lokala miljön. Att skapa spännande och underhållande teaterföreställningar där vi samarbetar konstnärligt med det lokala kulturarv som finns inom berättandet, musik, hemslöjd, hantverk osv. Oavsett Shakespeare, Strindberg, Ibsen eller nyskriven dramatik så utspelar det sig i Dalarna med den fantastiska naturen som återkommande del av scendekoren.

De professionella och högkvalitativa föreställningarna ska förstärka varumärket Dalarna. Med det perspektivet har vi redan etablerat ett antal samarbeten med det lokala näringslivet och politikerna där vi alla samlas kring följande gemensamma nämnare: intresset att erbjuda besökaren och turisten – både svenska och utländska - samt den lokala befolkningen en unik och underhållande teaterupplevelse i sommarkvällens Dalarna. Vi och våra samarbetspartners är övertygade om att vi kan bidra till att öka besöksnäringen på platsen och därmed skapa synergieffekter som ökad handel, övernattningar, arbetstillfällen osv. specifikt i de närbelägna orterna Tällberg, Leksand, Rättvik och Mora. Gemensamt tror vi att på sikt kan vi förstärka samt bli en del av varumärket Dalarna.

Teater vid Siljan är en ideell förening bestående av det konstnärskollektiv som står bakom föreställningarna.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Scensommar Produktion

Scensommar Produktion är produktionsbolaget som producerar Teater vid Siljans teateruppsättning i Tällberg 2014.

De står också bakom 2013 års kritikerrosade uppsättning av Ingmar Bergmans "Scener ur ett äktenskap". En överraskande sommarteater uppsättning som både publiken och teaterrecensenterna älskade och där skådespelarna Cecilia Frode och Niklas Engdahl gjorde bejublade prestationer i huvudrollerna som Marianne och Johan.

Den konstnärliga ledningen i Scensommar Produktion består av Thomas Segerström och Maria Lindström som även ingår i det konstnärskollektiv som driver Teater vid Siljan.

Address: Tällberg, 793 70 Leksand, Suède
Phone: 0248-79 72 00
City: Leksand
Zip Code: 793 70


Comment on this business

to add Teater vid Siljan / Scensommar Production map to your website;