facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Teckningsmuseet i Laholm

Teckningsmuseet i Laholm

About

Teckningsmuseet i Laholm är Nordens enda museum för teckningskonst. Museets ambition är att lyfta fram teckningen som konstart och vara ett forum för såväl nya strömningar som historiska återblickar.

Story

Teckningsmuseet drivs av Laholms kommun.
Tel: 0430-150 00
[email protected]

Innehållsansvarig: Jonas Heintz, Linus Lundberg.



"Vid Hästtorget i centrala Laholm ligger Teckningsmuseet – Nordens enda museum för teckningskonst. Museets ambition är att lyfta fram teckningen som konstart och vara ett forum för såväl nya strömningar som historiska återblickar. Här visas utställningar av nordiska och internationella konstnärer, samt verk ur den egna samlingen.Den publika verksamheten bjuder även på lovaktiviteter, workshopar, föredrag och pedagogisk verksamhet för skolor. I museets butik finns presentartiklar och på nedre plan ligger Laholms keramikmuseum."
Address: Hästtorget, 312 30 Laholm
Phone: (+46) 0430-154 51
City: Laholm
Zip Code: 312 30



related searches:
Reviews
Gratis att se utställning av olika konstnärer, mycket fint ställe att både tillverka ritningar och fika tillTidpunkt för besökVardagVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Fantastisk utställning med många guldkorn många överraskande illustrationer. Spännande, Prydligt.
Alltid så trevliga utställningar, ett återkommande utflyktsmål
Trevlig upplevelse mycket att titta på även keramik museet trevlig personal besöker det gärna igen!!
Litet museum som ofta byter utställningar. Vi såg utställningen om tv/radio adventskalendrarnas historia som väckte många minnen från barndomen på 60-talet till liv. Har sett flera andra utställningar här genom åren. På nedre plan finns utställningar med lokal anknytning, tex keramik. På nedre plan även en konstnärs-/ritverkstad för barn. Lokalen är i två plan, hiss finns. Finns även ett mindre enkelt cafe. Turistinformation finns på övre plan vid entrén. Tid att se utställningarna ordentligt är ungefär en timme. Parkering finns på Hästtorget vid entrén eller Stortorget eller vid Lagan 100 m bort. Trevlig, hjälpsam personal. Fritt inträde.
Mycket trevligt och hjälpsam personal. Idag var det nåltovning med ull. Barnbarnen och jag tyckte det var roligt att prova, och vi gjorde flera alster.Tidpunkt för besökVardagVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasOsäker
Trevlig personal! Kollade inte på något annat än deras tillfälliga julkalender-utställning men skulle mycket väl kunna besöka igen!
Otroligt mysigt litet museum med fin utsikt över lagan. Trevligt att det är gratis.Tidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Trevlig personal, fina lokaler. Lagom stort när man är på dagstur. Kan absolut rekommendera!
Verkligen värt ett besök! Underbart med den lilla ateljén på nedre plan ~ både vuxna och barn hade svårt att gå därifrån.
Comment on this business

to add Teckningsmuseet i Laholm map to your website;