facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Tom Tits Experiment i Södertälje

Tom Tits Experiment i Södertälje

About

Det här är den officiella sidan för Tom Tits Experiment.

Story

På Tom Tits Experiment vill vi att våra besökare skall bli mer nyfikna på naturvetenskap och teknik. Vi tror att det bästa sättet är att bli inspirerad genom att testa och upptäcka själva. På TomTits finns därför massor av experiment, dagliga program och evenemang som Science Café och ibland tillfälliga utställningar som alla bidrar till att öka förståelsen för naturvetenskap och teknik och hur det påverkar oss varje dag. Tom Tits Experiment finns sedan 1987 i en gammal fabrikslokal mitt i Södertälje. Tom Tits Experiment har årligen ca 200 000 besökare varav ca 20 000 är elever i grupp. Tom Tits Experiment ger årligen en mängd studiedagar och fortbildningskurser för lärare inom alla stadier. För besökande elever och lärare finns särskilda teman och program. Experimenten finns både inne och ute i en park (öppen maj-september). Det gamla fabrikshuset har fyra våningar. Det finns också möjligheter för företag att bli inspirerade genom att förlägga event och konferenser här. Här finns också café och restaurang i egen regi. En egen förskola finns sedan år 2004.Tom Tits Experiment är ett aktiebolag, helägt av Södertälje kommun via Telge AB.



"På Tom Tits Experiment finns experiment som lockar dig att utforska teknik, fysik, matematik, naturgeografi, biologi, illusioner och mycket mer. Vi vet att naturvetenskap och teknik är kul bara någon kan förklara det på rätt sätt. Det är när man får testa på riktigt som man förstår, och som kunskapen sitter kvar. Här finns något för alla åldrar!"
Address: Storgatan 33, 15136 Södertälje
Phone: 0855022500
City: Södertälje
Zip Code: 15136



related searches:
Similar places near
Södertälje Bangolfklubb Södertälje Bangolfklubb 587 meter Trevligt . Snäll personal . Mysigt fik
Mälareparken Mälareparken 701 meter Lugn rastplats och fin utsikt över inloppet till Södertälje
Torekällberget i Södertälje Torekällberget i Södertälje 1 km Ett besök på friluftsmuseet Torekällberget är en gång in i den sörmlänska historien. ...
Ytterenhörna kyrka Ytterenhörna kyrka 9 km Mycket vacker kyrka!
Reviews
Riktigt roliga experiment och en fantastiskt rolig vattenpark. Perfekt studiebesök med skolan. Bästa tidpunkt att vara här när det är varmt ute så man kan utnyttja parken.
Mängder av experiment och upplevelser som räcker för att roa många timmar! Showerna med såpbubblor och experiment var uppskattade både av femåringen och oss vuxna. Lunchbuffén var helt ok utifrån priset, plus för varma kanelbullar till efterrätt! Utbudet i cafét var tyvärr desto sorgligare. En dag med många besökare blir ljudnivån riktigt hög och stimmig, vilket drar ner upplevelsen.
Stort och mycket att titta på, men börjar bli rätt slitet så många av experimenten fungerar dåligt eller inte alls. Sen saknar jag personal ute bland experimenten som andra liknande ställen har för att förklara vad som händer. Dina barn kommer säkert att ha kul springa runt och pilla på grejjor, men vill du att dom ska lära sig nåt om naturvetenskap är det bäst att du kan lära ut det själv.
Experimenten är roliga och varierande, även för vuxna. Luftigt, men varmt. Men tacobuffén var katastrof! Kan ha varit den sämsta tacobuffén jag ätit. Inte ens barnen ville äta.Tidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasJa
Kul för hela familjen! Lätt o gratis att låsa in väskor mm. Mycket plats för att äta egen matsäck. Sååå roligt och fint ställe!Tidpunkt för besökVardagVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Väldigt bra för unga vetenskapsintresserade barn. Jag var där med mina kompisar alla runt 20 år och det var ganska roligt för oss med, men uppenbart är att parkens målgrupp är barnfamiljer. I restaurangen fanns det buffé som var relativt billig, runt 70kr. Som skolmat, och ingick kaffe med bulle. Det var nästan dagens höjdpunkt.
Parkering är gratis i 2 timmar, sedan 15 kr i timmen, på närliggande gatorna 10. Caféet och buffén är inte särskilt dyra men det är bättre att ta med sig smörgåsar och drycker. Nu för det bästa - detta är en fantastisk och snäll plats med en otrolig mängd spel och attraktioner, personalen är mycket vänlig! Toaletterna är så rena som möjligt med så mycket folk! Jag råder dig att besöka den 2 gånger om året!!!
Jättefina, lärorika och roliga aktiviteter. Tyvärr några för många som var trasiga.
Tom Tits experiment levde inte upp till förhoppningarna då det till mesta del, bara fanns experiment/uppfinningar för yngre. Det var även lång kö till experimenten. Jordgubben på tårtan är att personalen är otrevliga, de putade bort mig från ledet när några stökiga barn lekte runt när jag inte var inblandad.
En fantastiskt upplevelse på en plats för barnens lärande. Här upptäcker man tyngdkraften, kroppen, matematiken etc. På ett lekfullt och utmanade sätt. Här njuter men som vuxen med barnen och deras upptäckter! Det är handikapsvänligt och även en del där man själv får prova på att köra rullstol i en labyrinten. Trädens grönska som växlar till rött och gult nu under hösten gjorde att trädgården gav ett lugn och vackert intryck. Väl värt ett besök, även för oss äldre!
Comment on this business

to add Tom Tits Experiment i Södertälje map to your website;