facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Torekällbergets Museum

"Högt uppe på ett berg i centrala Södertälje ligger friluftsmuseet Torekällberget. Ett besök här är en gång in i den sörmländska historien. Här finns äldre bebyggelse, historiska trädgårdar och lantrasdjur som berättar om hur livet levdes på 1800-talet. Flera av husen har fint bevarade interiörer och omgivande gårdsmiljöer.I stadskvarteren finns café, krukmakeri, hantverksbutik och handelsbod. Barnen leker gärna i handelsbodens lek- och pysselrum, Lillboden. I hagarna runt bondgården och torpet går svenska lantraser såsom kaniner, getter, får, hästar och kossor. Barnen leker gärna i Lilltorpet som är ett 1800-talstorp i miniatyr med halmhopp och klapphage."
Address: Torekällberget , Södertälje 151 45, AB, SE
Phone: +46 8 550 214 22
City: Södertälje
Zip Code: 151 45



related searches: Torekällbergets museum södertälje tickets, Torekällberget facebook, Södertälje kommun, Actic Södertälje
Similar places near
Body Worlds The Original Exhibition Body Worlds The Original Exhibition 918 meter original-exhibition????
Reviews
Jag baserar recensionen på ett besök, fem vuxna i åldrarna 37-78, samt tre barn i ålder 3-5 år. Lätta att komma dig med bil. Lätta att få parkering, dock mot en summa pengar p-automat eller mobilapp, men det väger upp med att avgiften till anläggningen för närvarande är gratis. I tämligen välskötta miljöer får man träffa dom vanligaste svenska djuren du kan se på en bondgård. Även trevliga odlingar samt olika slags byggnader som speglar ett annat Sverige, som fanns förr. Tips är att ta med egen fika och ha en picknick. Om något hade jag önskat lite mer aktiviteter som är ledda av personalen, samt mer affärer öppna. Saknar även lite musikunderhållning på den fina utescenen.
Min syster och jag åkte från Eskilstuna för att besöka Torekällberget. Vi är födda i Södertälje och kände att det skulle bli kul att återse Torekällberget. Vi kom dit vid 15.30, visste inte att det stänger redan kl.16.00. Vi hann dock fika en snabbis innan kaféet stängde. När vi sedan frågade en personal som kom från affärsboden om det var stängt bekräftade hon det. Vi tänkte då gå på toaletten som ju är offentlig och då sa hon att den ena är upptagen och "bara så ni vet så låser jag den andra snart". Vi tycker att hon betedde sig arrogant mot oss. För det första blir man besviken när man inte ens hinner gå runt och se djuren. Sedan blir man bemött av en anställds arrogans som inte alls kändes bra. Vi kommer troligtvis inte komma tillbaka på grund av detta.
Parkering väl tilltagen betalparkering med många lediga platser. Ingen kö,fri entre! Ett minus för de låsta toaletterna vid entren lite jobbigt när det krisar. Men finns fler toaletter uppe vid cafet. Eftersom det är ett berg är det backigt, men är fina breda gångvägar. Barnen älskade att få gå in och klappa de söta djuren. Man kunde köpa bla sockerkristaller. Vi stannade till här på vår hemresa då det blev lång kö som stod still på E4an. Så besöket var helt oplanerat. Men skulle gärna åka hit fler gånger planerat. Barnen kunde springa av sig och få en paus, sedan kunde vi fortsätta efter ett par timmar när köerna släppt.
+Trevligt midsommarfirande för att vara i stockholmsområdet. -Dyr entré. 100:- / vuxenTidpunkt för besökAllmän helgdagVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Mysigt stopp på resande fot Kor, Får, Gäss, Kaniner, Hästar att klappa för barnen + en massa lek i tidig 1900 -tals miljö. Café, toaletter och gott om sittplatser ute i vacker miljö.
Vackert beläget med många hus bevarad i ursprungligt skick. En del djur som man kan beskåda. Sagolikt natur
Trevligt och mysigt att gå runt i välbevarad svensk 1800 tals miljö Tack till ER alla som sköter omgivningarna Gratis inträde - Finns möjlighet att Swicha en frivillig summa
Bra och trevligt friluftsmuseum men har svårt att arrangera större evenemang. Midsommarafton 2019 så koncentrerades för många människor på en liten yta, trångt och bitvis rätt stökigt, framför allt innan ytan vid stången öppnades. Logistiken och hygienen runt de stånd som sålde bla. korv och läsk stod mitt i med köer som folk fick gå igenom hela tiden plus att sophanteringen var helt undermålig, en liten papperskorg vid ståndet och ingen möjlighet att sortera soporna från de tomma läskburkarna, trodde Södertälje kunde bättre än så. Övriga området som var öppet för allmänheten var i stort sett tomt och dåligt utnyttjat med ett kafé öppet plus handelsboden. Använd hela er yta nästa gång så det inte blir så komprimerat och klaustrofobiskt, vi behöver inte allt på armlängds avstånd tack! Sedan måste jag kommentera midsommar stången... Att bara resa en fjuttigt lövad stång, helt utan någon utsmyckning av blommor, trots våra utomordentliga statsträdgårdsmästare vi har, kändes rätt kasst jämfört med de vackra planteringar vi har på stan, bättring tack!
Mysigt, fint och välordnat. Gratis inträde. Rekommenderas varmt Tidpunkt för besökVardagVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Fin miljö men inte så mycket att göra. I alla fall nu på hösten. Bra café
Comment on this business

to add Torekällbergets Museum map to your website;