facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Torvströfabriken Ryttaren

Torvströfabriken Ryttaren

About

Fabrik med autentisk miljö, industriminne med smalspårig järnväg. Försäljning av torvströ

Story

Fabriken och torvbanan är fortfarande i funktionsdugligt skick. Torv rivs och pressas i fabriken och på torvbanan kan besökare åka till de forna brytningsplatserna ute på mossarna.

Address: Yllestad Ryttaren, 52195 Falköping
Phone: 0702360584
City: Falköping
Zip Code: 52195



related searches: Gratis torvströ
Reviews
Öppet kl 15:00 Lördag och Söndag hela Juli
Intressant guidning. Man fick veta hur det gick till förr på en mosse med hårt arbete, värme och insekter och luffare som säsongsarbetade med brytning av torv.
Denna fabrik visar räls, lok, engagemang och givmild het. Förlorad historia och dess frånvarande värde ges starka konturer genom oförglömlig närvaro. Var här eller förbli prekär i misär med migrän ≈ stark huvudvärk.
Trevligt och intressant att besöka Torvens dag på Ryttarens torvströfabrik. Duktiga guider som på ett engagerat och förtjänstfullt sätt berättade om fabrikens historia och hur man med handakraft bröt torv och förädlade denna. Det är tur att finns intresserade och engagerade personer håller liv i denna kunskap. Ett trevligt inslag var att man kunde åka med det gamla torvtåget ut på den fd torvtäkten. Nämnas bör också att man hade billigt och gott hembakat fikabröd. Ett besök här rekommenderas.
Väldigt annorlunda vandring på fascinerande plats. I början och slutet går man på järnvägsspåret, däremellan lättare på markerad led mitt ute på torvmossen. Lugnt, fridfullt. Gök!
Ett fantastikt ställe. Här får du även åka mini tåg för att komma ut på torvmossen.
Fin upplevelse med bra guidning o fika.
Spännande och levande historisk miljö
Segt och skiiiiit tråååkigt
Kul och intressant kultur
Comment on this business

to add Torvströfabriken Ryttaren map to your website;