facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Trolldalen, Dalarna

Story

Trolldalen är en dalgång i Gagnefs kommun och socken. Trolldalen ingår i ett naturreservat och Natura 2000område med samma namn.Trolldalen är en sprickdal med nästan 50 meter lodräta bergväggar som uteroderats av en kraftig isälv. Dalgången är beväxt med en urskogsartad granskog med inslag av gråal och hägg. I botten av dalgången rinner en liten bäck som kantas av öga ormbunkar och örter. I rasbranterna ovanför förekommer ovanligare växter som vildbalsamin, myskmadra och dvärghäxört.Naturreservatet omfattar även den till kärr omvandlade Kärrsjön, ett rikkärr där orkidéerna tvåblad och ängsnycklar växer. Ovanför ligger en 20 meter hög klippvägg kallad ättestupan.Källor Se Sverige. Vägvisare till 650 smultronställen från Ales stenar till Överkalix, Lars Magnusson. 2002

Address: Gagnef
City: Gagnef



related searches: Trolldalen Nacka, Vandringsleder Dalarna, Vandringspaket Dalarna, Bästa vandringslederna i Dalarna, Vandringsled södra Dalarna, Vandra i Dalarna med barn, Siljansleden Rättvik Leksand, Vandring Siljan
Reviews
Jobbigt för en otränad gamling men jag tog det lugn så det gick det bra.
Fantastiskt liten naturreservat. En del stigar ganska svåra, särskild för otränade, mycket unga eller mycket gamla turister. Karta finns på varje korsning så det är extremt svårt att gå vilse. Stigar är välmarkerade, all turistinfrastruktur i bra kondition. Rundvandringen är omkring 7 km lång om man börjar på parkeringen i Björka.
Mysigt utflyktsmål. Leden till utsikten gick mycket uppåt och var stundvis våt. Stövlar kan rekommenderas. Fin fikaplats med eldstad. Tyvärr ingen karta vid slogboden så ta gärna foto på informationskartan vid Björkö.
Vacker plats med sin utsikt över milslånga vidder. Men det tar på krafterna att bestiga berget. Dock värt det!
Hade inte hört något innan utan besökte det på nyfikenhet, åh vad glad jag blev Ju längre vi gick de bättre blev det, nu ska jag ta med sonen och hans kompis dit.
Trevligt ställe att gå på. Röda stigen väldigt kuperad bör ej gås med små barn
Trevligt vandringsområde med lagom långa leder för en barnfamilj. Bitvis tämligen branta stigar.
Mysigt ställe. Väl uppmärkta stigar och fina platser att vila eller grilla på. Bitvis lite utmanande terräng med branter både uppför och nedför.
Fint område för hela familjen med olika svårighetsgrad
Comment on this business

to add Trolldalen, Dalarna map to your website;