facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Tuna Hembygdsförening

Tuna Hembygdsförening

About

Tuna Hembygdsförening är en aktiv förening som verkar för ett kulturellt aktivt och levande Matfors. Bommen är upplåst under sommaren så alla kan ta sig upp på området. Byggnaderna är öppna under våra arrangemang eller enligt ö.k.

Story

Tuna Hembygdsförening bildades 1932 på initiavtiv av överläraren Elon Dalenius, murarmästare Petter Sundberg samt Gottfrid Sundberg.

Området Torkarlsberget skänktes i 2 omgångar av makarna Manne och Hilma Karlsson från Vattjom.

Torkarlsberget har förutom en trevlig park och massa äldre byggnader, även uthyrning av området och några av våra lokaler.

Är du nyfiken på din lokala historia, vill du besöka museet eller hyra Åstagården för en konferens vid en öppen brasa? Kontakta oss och varför inte gå med som medlem!

Parkering finns och det är gratis att besöka oss nästan jämt. Undantaget är Spelmansstämmor och eventuella större evenemang.

Toaletter och handikapptoaletter finns och är öppna när det är aktiviteter på berget.

Berget har genomgått förändringar och förbättrat sig för att bli mer handikappvänligt.

Under vintern 2012 och våren 2013 har en större avverkning genomförts och området ser kanske skräckinjagande ut men det var ett nödvändigt ont. Många av våra stora fina tallar och granar var sjuka och beviset för detta kom under en stormig kväll 2012 då flera av dessa föll omkull. Lyckligtvis hamnade inget träd på någon byggnad men det såg illa ut. Arbetet är nu i januari 2013 i slutfasen och från och med nu kommer det bara bli bättre. Och vi har fått en ny utsikt på köpet!

/Sara Östman, Intendent

Address: Torkarlsvägen 10, 85463 Matfors, Sweden
Phone: 0738555800
City: Matfors
Zip Code: 85463



related searches: Tuna HEMBYGDSFÖRENING Vimmerby, Tuna hembygdsförening Nyköping, Tunum, Torkarlsberget Matfors, Gammelgården Borlänge
Reviews
Min Hembygdsförenings eget område. Museum, park och uthyrning av lokaler.
Otroligt vacker plats, fina välvårdade byggnader med intressanta äldre föremål. Mycket bra och intresserad personal i museumet som svarade på alla frågor och berätta lite historier.
Lite kall lokal men fullt gångbar, åtminstone under den varma årstiden.
Så vackert,tyst och lugnt,Superfint att åka till och ta med en picknickkorg.
Hembakat midsommarfika, supergott!
Comment on this business

to add Tuna Hembygdsförening map to your website;