facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Tvetalund lantbruk

Tvetalund lantbruk

About

Här på gården finns 5 st kor av rasen Bohuskulla, höns o häst.Mjölken förädlas till mejeriprodukter. Vi har även besöksverksamhet.

Story

Vackert beläget på landsbygden strax utanför Köping i Västmanland ligger Tvetalund lantbruk. På gården bor Karin och Hans Jansson tillsammans med sina tre tonåringar. Paret har bott tillsammans på gården sedan 1988, och det är dessutom Hasses familjehem. Hans jobbar heltid som reparatör, vilket kommer väl till pass när jordbruksmaskinerna går sönder. Karin har arbetat halvtid som avbytare hos mjölkbönder, men sedan tre år tillbaka går all hennes tid åt arbetet på gården.
1989 kom de första kvigorna till gården, Rosa och Hilda, som mestadels mjölkades för familjens egna bruk, resten fick kalvarna att dricka. 2012 fick Karin nys om att en kobonde skulle gå i pension och sälja sina unika Bohuskullor. Hon åkte dit med avsikt att köpa en eller två, men kom hem med två kor, en kviga och två tjurar. Strax därpå ökades besättningen med en avelstjur.

På gården finns nu tre Bohuskullor, som är en utrotningshotad lantras, samt några kalvar och stutar. Det finns även tre stutar av fjällras. Tvetalund är även hem åt en flock fina höns, av raserna Leghorn, Brama, Chochin och Rhode Island. Ett par hästar och några katter kan du också hitta på gården.

Det samtliga familjemedlemmar har gemensamt är kärleken till maten och naturen. De vill äta mat som inte har färdats runt halva jordklotet eller är fullproppade av kemikalier. Maten ska smaka det den är och inget annat.



"På gården tar vi vara på allt som gården producerar . Avelstjuren byts ut eftersom vi försöker att avla på så många olika gener som möjligt . Då blir det köttlådor , korv och lufttorkade korvar /salami.Även vissa tjurkalvar som inte behövs till aveln görs det korv på ."
Address: Tveta 5, 73196 Köping
City: Köping
Zip Code: 73196


Similar places near
Daltäppa Mjölk  Bolströ Gård Daltäppa Mjölk Bolströ Gård 8 km Mjölkkor, traktorer, landsbygd, bonde
Köpings Musteri AB Köpings Musteri AB 15 km Helt fantastiskt ställe att åka till Mycket olika äppelmuster att välja mellan Och su...
Reviews
Köpte ost idag på Julmarknaden i Köping. Totalt smaklös! Hur kan man ens ta betalt för dyligt. Fruktansvärt besviken.
Alltid nåt visst med gårdsbutiker. Härliga egenproducerade varor men man får vara beredd på att punga ut med många sekiner.
Mycket trevligt ställe med bra utbud av ost mm. Ostar håller en hög klass med fina mjälla smaker. Extra plus när ägaren kom och fikade med oss och vi fick veta mer om gården.
Mycket goda ostar ,som uppskattades på släktträffen i helgen
Helt underbar god Eldost. Färskosten är också väldigt god.
Goda ostar. Trevlig ägare.
Supergoda produkter till försäljning!
Super god ost
Mysigt ställe
Comment on this business

to add Tvetalund lantbruk map to your website;