facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Tyska Eken, Eks Tyska Bryggeri AB

Tyska Eken, Eks Tyska Bryggeri AB

About

Tyska Eken bedriver småskalig ölproduktion och strävar efter att brygga öl i tysk stil med enkla och rena smaker. Drivs av Rasmus Ek & Ulrika Strömberg.

Story

Vi vill vara det lilla bryggeriet som vågar brygga ”det vanliga ölet” men med en tydlig personlighet. Samtidigt vill vi lyfta fram den tyska ölkulturen som gjorde sitt intåg på den svenska marknaden 1843 då Fredrik Rosenquist af Åkershult engagerade en bayersk bryggare, Franz Adam Bechmann, och startade Tyska bryggeriet på Södermalm i Stockholm.

Vi har valt att starta i väldigt liten skala och endast brygga 200 liter färdigt öl/vecka. Utrustningen som vi använder är enkel och till stora delar samma som vi haft då Rasmus bryggt öl hemma. Vissa anpassningar och viss utrustning har gjorts, utifrån Rasmus egna ritningar, med hjälp av elever och lärare på Marks Gymnasieskolas Industritekniska program samt vänner och bekanta som vi stött på under årens lopp.

Ölet du får i din flaska är bryggt i enkelhet, med kunskap och stort engagemang för produkten. Vi hoppas att du gillar vårt öl och har möjlighet att följa vår utveckling av befintliga och nya produkter.

Address: Fjärås Smedjeväg 19, 43974 Fjärås kyrkby
Phone: 073-0573521
City: Fjärås kyrkby
Zip Code: 43974


Similar places near
Comment on this business

to add Tyska Eken, Eks Tyska Bryggeri AB map to your website;