facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Ung Vänster Hässleholm

Ung Vänster Hässleholm

About

Ung Vänster Hässleholm är Ung Vänster Skånes östligaste klubb, vi är socialister, feminister och antirasister som har organiserat oss för förändring!

Story

Ung Vänster är ett socialistiskt och feministiskt ungdomsförbund som har vuxit fram bland unga arbetande och studerande som i en social gemenskap vill verka för en grundläggande förändring av samhället. Vi kämpar för ett klasslöst samhälle där det är människors faktiska behov och rättigheter som styr samhället, inte ett fåtal gubbars vinstgirighet och samhällsekonomernas dyrkan av "den fria marknaden".

I Ung Vänster Kristianstad utgår vi från de problem som rör vardagen. Vi gör olika saker beroende på hur Kristianstads ungdomars konkreta situation påverkas av högerkrafterna i vårt samhälle. Det kan handla om allt från att agera aktivt mot prishöjningarna i kollektivtrafiken till att organisera tjejer i en feministisk kamp genom feministiskt självförsvar i skolorna. Ibland ordnar vi aktioner i offentliga platser för att uppmärksamma om olika problem i vår stad (som tältaktioner, demonstrationer, torgmöten, m.m.) eller så är vi närvarande i skolorna eller där ungdomarna finns och går ofta i spetsen mot nedskärningar som inte gynnar oss ungdomar, som dyra skolmåltidsavgifter eller nedläggningar av fritidsgårdar.

I vår klubb finns det motiverade och engagerade medlemmar. Det finns folk från alla skolor och alla olika bakgrund som enas om att kapitalismen, sexismen och rasismen måste bekämpas i vår vardag och genom organisering i breda folkrörelser.

Du är varmt välkommen att besöka oss på ett klubbmöte eller komma fram och prata med oss om du ser oss på stan. Du tar lättast kontakt med oss genom att maila till [email protected]

Address: Mellankullagatan 8, 28149 Kristianstad
Phone: 040-92 14 11
City: Kristianstad
Zip Code: 28149


Similar places near
Rådhus Skåne. Kristianstad Rådhus Skåne. Kristianstad 29 km Medborgarcentrum ligger här. Kan vara väntetid. Kunniga personer som lotsar rätt.
SSU-Klasskamp Kristianstad SSU-Klasskamp Kristianstad 29 km Gå med i SSU! Helt gratis! www.ssu.se/bli-medlem
Kristianstad MUF Kristianstad MUF 29 km Detta är Moderata ungdomsförbundet Kristianstad. MUF är Sveriges största politiska un...
Stöd och serviceenheten, Omsorgsförvaltningen, Kristianstads kommun Stöd och serviceenheten, Omsorgsförvaltninge... 29 km Välkommen till Stöd och serviceenhetens officiella Facebok-sida. Vi bevakar sidan var...
Vänsterpartiet Kristianstad Vänsterpartiet Kristianstad 29 km Vänsterpartiet Kristianstad
Skåne lyfter Skåne lyfter 396 km Skåne lyfter - Det öppna Skåne
Comment on this business

to add Ung Vänster Hässleholm map to your website;