facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Unnaryd - Jälluntofta Hembygdsförening

Unnaryd - Jälluntofta Hembygdsförening

About

Unnaryd Jälluntofta Hembygdsförening grundades 1945 och förvaltar Bonadsmuseet, hembygdsparken med dess byggnader och samlingar av lokalhistoriska föremål

Story

Unnaryd Jälluntofta Hembygdsförening grundades 1945 och förvaltar hembygdsparken med dess byggnader och samlingar av lokalhistoriska föremål. Den rymliga parken avgränsas av lummiga lövträd och av den slingrande Bya å. Gårdsmiljön i småländsk byggnadstradition rymmer bortåt 3000 insamlade föremål från skogsgårdar i Unnaryd och Jälluntofta socknar.



"I Unnaryds bonadsmuseum visas naivkonst från 1750-1850 med enkla motiv, klara färger och traditionen förs vidare ända fram till våra dagar. Det bevaras bonadsmålarens arbetsredskap och målartradition som tog vara på naturpigment, ägg och kalk. Bonaderna användes till att pryda väggarna i bondehemmen till julen eller annan högtid. Besökare tas emot i en gemytlig stugmiljö."
Address: Unnaryds Hembygdspark, 31451 Unnaryd
Phone: 073-0800436
City: Unnaryd
Zip Code: 31451


Reviews
Sören K berättade om detta fantastiska kulturarv. Mycket väl värt ett besök Damerna från SPF seniorerna VärnamoTidpunkt för besökVardagVäntetidIngen väntetid
Kulturskatt med fantastiska berättelser att förmedla
Jättefina och välbevarade bonader. Trevlig guide som berättade om gårdsmålarna. Jag kan verkligen rekommendera ett besök.Tidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Fantastiskt fin hembygdsgård. Bonadsmuseet helt otroligt en fin upplevelse Med en mycket engagerad guide Tack.
Fantastisk samling bonader. Ta chansen att få en guidad visning. Skänk en slant till dem så de kan bevara detta unika kulturarv.
Bonader med historia. Det underlättar om man kan bibeln eller frågar guide som gärna svarar. Swish gäller. Rekommenderas varmt.
Mysig hembygdspark med trevlig personal. Goefika med bröd från Bäckahästen, maskrossylt ! och nybakade kanelbullar, alldeles lagom degiga så att de smälter i munnen.
En stor skatt ute på landsbygden! Bra fascinerande guide!
Vackra bonader och en mycket intressant visning. Guiden var kunnig och väckte intresse. Dock borde högtalarna vara lite bättre. Många klagade på att dom hörde dåligt.
Här händer det mycket spännande saker! Musik och diverse workshops, och själva bonadsmuseet får inte missas!
Comment on this business

to add Unnaryd - Jälluntofta Hembygdsförening map to your website;