facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Upplands Motor

Upplands Motor
"Hos oss hittar du ett brett utbud av nya och begagnade person-, transport- och lastbilar. Behöver din bil service kan du tryggt besöka vårt servicecenter, auktoriserat för Mercedes-Benz och Smart. På vår anläggning kan du dessutom köpa tillbehör och reservdelar samt lämna in hjulen på vårt däckhotell. Här finns även en toppmodern lastbilstvätt för bilar upp till 25,5 meter. Vi ser fram emot att få träffa dig!"
Address: Svarvarvägen 6-8, 142 50 Skogås, Stockholms Län, Sweden
Phone: +4687094700
City: Skogås
Zip Code: 142 50



related searches: Upplands Motor Kista, Upplands Motor Akalla, Upplands Motor Mercedes, Upplands motor uppsala däckbyte, Upplands Motor Upplands Väsby, Volvo Uppsala, Bilia, Brabil
Similar places near
MOPAR SE MOPAR SE 0 meter
Reviews
Världens sämsta kundupplevelse. För ca 4 veckor sedan fick vi brev hem från Mercedes att airbagen behövde bytas ut. I brevet uppmanades vi att boka en tid på en verkstad och enligt brevet var alla verkstäder informerade. Vi bokade en tid. Två dagar innan bokad tid fick vi en sms-påminnelse. Idag åker vi dit för att lämna in bilen. Killen bakom disken säger helt likgiltigt "Delen finns inte hemma. Du får komma tillbaka en annan dag!". Han erbjöd varken en ursäkt, någon empati eller kompensation för vår olägenhet. Hur kan ni skicka påminnelse när delen inte ens finns hemma? Ni borde snarare ha skickat info om att tiden behöver bokas om. Nu har ni orsakat onödig tid, massa frustration samt bensinkostnad för både oss och en som skulle hjälpt oss med skjuts tillbaka. Ta hjälp av någon som ser över era uppenbarligen värdelösa processer gällande hur ni hanterar era kunder.
Värsta kundtjänst nånsin. De är inte bara otrevliga allihopa utan svarar aldrig i telefon. Bedömer att en skada ska vara två olika fast takfönster och vindruta sprack samtidigt bara för att pressa ut ännu mer pengar ur försäkringsbolaget och kunden och sedan behöver de 1,5 veckor för att byta en vindruta och ett takfönster utan att ens informera kunden om det! Sedan kan de inte ens felsöka och lösa enkla, tekniska fel utan jag måste boka en ny tid hos Bilia i Nacka och är utan bil i 3 veckor. För vad har man egentligen garanti och försäkring när man måste betala allt själv? Det är ett skämt! Aldrig igen!
Förmodligen den sämsta upplevelsen en kund kan få. Vad ni än gör lämna aldrig in er bil eller lastbil där. Vi lämnade in Lastbilen i ett försäkringsärende den skulle vara klart efter 3 veckor, det visar sig att dem inte ens påbörjat arbetet av bilen. Vi har inte ens fått tillbaka lastbilen efter 2 månader bara fått en saftig nota då dem inte noterat att det gäller ett försäkrings ärende. Av saknar all typ av service man kan önska sig, skyller ifrån sig på verkstad och olika personer. Ta er i kragen och inse att ni är i ett service yrke där det handlar om att bemöta kunden med sakkunnig information och professionalitet. Riktigt dålig hantering, kommer aldrig lämna in där igen!
Tack för ert kundbemötande i världsklass! Servicen bokades smidigt med kort väntetid. Servicedagen erbjöd ni mig ert bästa kontor så jag kunde jobba ostört med bra uppkoppling medan ni servade bilen. Personalen jag var i kontakt med var proffsiga och vänliga, stort tack till er alla för en grym kundupplevelse!
Lämnat bilen för garanti åtgärd av personbil. Fick tillbaka bilen med rattstång som var lös. Verkstaden hade inte gjort något fel, och om jag inte hade råd, skulle jag inte köra mercedes, enl kundtjänst. Saftig eller inte jag fick betala över 10000 för denna garantiåtgärd. Nu har jag fått brev att mjukvara ska uppdateras. Det med rattstången var något år sedan, men efter läst här, måste man tydligen ta bilen till ngn annan verkstad.
Man lämnar in bilen. Får ingen respons per tel eller sms. Man får ringa gång på gång. Inget händer. 30-40 minuter kö varje gång. 5:e gången nu…. Det var mycket bättre service och bemötande när det var Upplands Motor, ännu bättre med Bernards Bil! En ska gör de bra! De tar bra betalt!
Katastrof! Svåra att få tag i, ingen återkoppling när bilen är klar. Otrevligt och nonchalant bemötande. Lyckas inte koda in noxsensor och påstår att delen är pirat som dom i själva verket har sålt själv. Sensorn går sedan sönder igen efter någon månad och ingen garanti gäller.
Jag var idag för att lämna bilen på service och bemötande var av de mest inkompetenta slaget. Att bli kallad dampare och bli tilltalad med hög ton när man försöker förstå ett problem som de skapade genom att deras system inte fungerade är inte ok för en Mercedes representant. Utöver detta så håller de inte det de lovar. Man kommer överens om ett pris och sen när man kommer dit vill de ha ett annat pris. Inkompetenta och högst oprofessionella.
STORT TACK till Sebastian på verkstaden i Länna som gav svar på alla frågor och snabbundersökte bilen! Det var kundservice det!
Urdåligt ingen service eller återkoppling. Får ringa och jaga om bilen e klar. Felsökning tog 2 arbetsdagar
Comment on this business

Directions to Upplands Motor with public transportation


Fräsarvägen 50 meters
831
Svarvarvägen 180 meters
831
Smärgelvägen 190 meters
831
Truckvägen 240 meters
709
829
831
835
Speditionsvägen 290 meters
831

to add Upplands Motor map to your website;