facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Uppsala Konstmuseum

"Uppsala konstmuseum är ett museum med samlingar och en utställningsplats för modern och samtida konst. Vår verksamhet har fokus på bildkonst från slutet av 1800-talet fram till den samtidskonst som görs idag. Det är måleri, grafik, fotografi, skulptur, installation, video, ljud och performance. Vi visar nationella och internationella konstnärer och har ett särskilt ansvar att bevaka konsten i kommunen och regionen Uppsala.Konstmuseet är en plats för människor att möta konst. Det är ett centrum där viljan att undersöka, gestalta och förändra ges utrymme.Bildkonsten är utgångspunkt för upplevelser och samtal, diskussioner och speglingar, kreativa aktiviteter, lekfulla händelser och möten med andra konstformer."
Address: Drottning Christinas väg 1 E, 753 27 Uppsala
City: Uppsala
Zip Code: 753 27



related searches: uppsala art museum, uppsala slott, whats on uppsala
Reviews
Blandning av både modern och klassisk konst, fin samling av Ekeby lergods.
Vackert konstmuséum. Roliga utställningar nu exv med Skerfe Nilsson m fl vackra ryorTidpunkt för besökHelgVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasNej
Mycket bra konserter. Bra priser. Härliga lokaler.Tidpunkt för besökVardagVäntetidIngen väntetidBokning rekommenderasJa
Upplevde det något splittrat med saknad sammanhållen struktur och röd tråd. Några lite för abstrakta saker. Trapporna kunde ha nyttjas mer för konsten.
Besök museet och få inblick även på en av Uppsalas mest vackra samt historiskt betydelsefulla bygnader: Uppsalas slott. Se de mest spännande konstutställningar i stan och njut av mest imponerande utsyckter i hela Uppsala: Domkyrkan och Botaniska trädgården. Har du din fotokamera med dig? Då slipper du köpa vykort - de allra bästa i världen kan du göra själv. Just här. Besök gärna restaurangen på museets entréplan och njut av god mat i en utsökt miljö. Gratis entré.
Utställningarna, såväl permanenta som tillfälliga, är mycket intressanta. Håller med däremot som tidigare recensioner nämnde, att det är konstigt bemötande. Inte ett enda leende från någon av personalen. Kände oss förföljda på hela museet av personalen, som tittade på oss konstigt som om de inte ville att folk skulle besöka museum...
Bra utställningar men personal och bemötande är som en statlig institution från sjuttiotalet. Skyltar med tex texten att barn ska hållas i handen är inte så modernt och främjar inte stämningen särskilt inte med museum vakter som gärna påtalar det också.
Inget konstmuseum jag skulle rekommendera. Besök istället Bror Hjorts museum 1-2 km från slottet det är väl värt ett besök. Där ser du Uppsalas mest kända och bästa konstnärs hem och atelje.
Trevlig och hjälpsam personal i receptionen som var snabba på att tipsa mig om en pågående rundtur som jag hakade på. Var en riktigt rolig upplevelse som jag får tacka killen i receptionen för!
Härligt museum. Har alltid fått utmärkt & trevligt bemötande. Vore roligt med fler utställningar med impressionistiska motiv men det är bara min personliga åsikt jag kommer varje år ändå!
Comment on this business

to add Uppsala Konstmuseum map to your website;