facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Uppsala Taekwondo - Hapkido - Academy

Uppsala Taekwondo - Hapkido - Academy

About

Kampsport för alla fr 3 år.
Integritet, Ärlighet, Lojalitet, Respekt, Rättvisa, Ödmjukhet och Integritet.

Story

De första spåren av obeväpnad kampkonst och självförsvar är från Indien omkring 2600 f.Kr. De indiska männen använde sig av olika kamptekniker för att försvara sig mot fiender och vilda djur. Dessa självförsvarstekniker fördes till Kina av buddhistmunkar på 500-talet f.Kr och gav upphov till Kung Fu. Kampkonsterna fördes senare även till Japan och gav upphov till det vi idag kallar Karate.

I Korea har man hittat en väggmålning i en grav som föreställer figurer som utför olika rörelser för attack och försvar. Man tror att dessa första spår av koreansk kampkonst är från omkring år noll, och att det var detta som var början till dagens TaeKwonDo. Korea var på den här tiden indelat i flera olika kungadömen. Det var i Koguryu-riket som kampkonsten blomstrade.

Man har hittat bevis på att det förekom kollektiv träning och t.o.m. turneringar i kampsport. Den tidiga kampkonsten var indelad i olika stilar, t.ex. Dangsoo, Kwonbak, Taesoo, Bahki och Kongsoo. Mellan 600-talet och 1400-talet var dock den dominerande stilen Soobak, som i slutet på 1300-talet utvecklades till Taekyon. Denna stil dominerade i landet ända fram till 1909, då Korea blev ockuperat av japanerna, som då införde sin kultur och sina kampstilar.



"Alla kan träna karate! Kyokushin är en karatestil och kampsport med fullkontakt som bygger på en filosofi av självförbättring, disciplin och hård träning. Att utveckla sig mentalt och bemästra sig själv. På klubben tränar tjejer och killar, män och kvinnor i olika åldrar. Alla tränar utifrån sina förutsättningar.Det är aldrig för sent att börja. Det är aldrig för sent att återvända, och alltid rätt att fortsätta."
Address: Liljefors torg 1, 754 21 Uppsala
Phone: 0735424138
City: Uppsala
Zip Code: 754 21


Similar places near
Supreme Gym Supreme Gym 458 meter Superfräscha lokaler och jättetrevliga och duktiga kampsportare. Dök upp för öppen ma...
Issha Kyudo Kai - Uppsala Kyudoklubb Issha Kyudo Kai - Uppsala Kyudoklubb 1 km En sida för alla som tränar, vill träna eller bara är intresserade av kyudo.
Perrys Gym HQ Uppsala Perrys Gym HQ Uppsala 2 km Tränat här i ca 1 halv år och jag har lärt mig så mycket. Riktigt bra tränare och väl...
Uppsala Judoklubb Uppsala Judoklubb 2 km Bästa stället o träna judo på!
Uppsala Kyokushin Karate Uppsala Kyokushin Karate 2 km Översatt av Google Stora dojo Original Great dojo
KFUM Uppsala Aikido KFUM Uppsala Aikido 2 km Översatt av Google Stor och inbjudande plats för Budo. Original Great and inviting p...
Uppsala Kampsport & Hälsocenter Uppsala Kampsport & Hälsocenter 2 km Ett grymt ställe för den som vill utveckla sig själv och komma i form. Här finns allt...
Bujinkan Dojo Uppsala Bujinkan Dojo Uppsala 2 km Översatt av Google Stor och inbjudande plats för Budo. Original Great and inviting p...
Uppsala Okinawa Karateklubb Uppsala Okinawa Karateklubb 4 km Världsklass Dojo och Instruktörer. Mycket bra och pedagogisk träning, många pass att ...
I'm a runner I'm a runner 5 km Helt underbar resa, så omsorgsfullt och välplanerad! Underbar natur, fina besöksmål o...
Reviews
Världsklass Dojo och Instruktörer. Mycket bra och pedagogisk träning, många pass att välja bland och bl.a. två Shihans Svart bälte med 5 Dan eller mer heter Shihan som titel , med enorm kunskap att förmedla. Funderar ni på att börja träna karate så har ni hittat rätt+++++.
Som karate förälder så är detta ställa guld värt för våra barn. Stärker barnens självkänsla, stärkande både in och på utsida, gemenskap och lär barnen vett och etikett då det kan saknas från andra ställen idags läget. Alla barn får en ärlig chans trots diagnoser och etc och ingen behöver sitta på avbytar bänken för att man ligger efter!! Ni som tvekar att låta era barn testa för att det är en kampsport så kan jag bara säga ta med ditt barn på en provträning och ta erat beslut efteråt. Ni kommer att bli förvånande vilken utveckling som sker bara på några terminer.
Mycket bra klubb med duktiga instruktörer. Härlig gemenskap bland alla tränande. Rekommenderas verkligen om man vill ha bra och rolig träning.
En super bra klubb med kompetenta ich pedagogiska instruktörer!
Roligt att träna där
Översatt av Google Denna karatedojon är i toppklass, med gott om utrymme, massor av utrustning och utmärkt ventilation. Original This karate dojo is top notch, with ample space, lots of equipment and excellent ventilation.
Översatt av Google Karate träningscenter i Uppsala Original Karate training center in Uppsala
Översatt av Google Bra dojo Original Great dojo
Comment on this business

to add Uppsala Taekwondo - Hapkido - Academy map to your website;