facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Utsikten, Dals-Eds Gymnasieskola

Utsikten, Dals-Eds Gymnasieskola

About

Utsikten - Scandinavian School är Sveriges första skandinaviska gymnasieskola!

Story

2013 startar den första gymnasieskolan med Skandinavisk profil där elever från Sverige, Norge och Danmark studerar tillsammans. Som elev bor du på skolans internat tillsammans med klasskamrater från de tre olika länderna. Under skoltiden möter du de skandinaviska språken i undervisningen och på fritiden lär du dig förstå norska och danska genom att umgås med dina klasskamrater. Internatlivet ger en unik gemenskap mellan eleverna och skapar vänskapsband för livet. Internatet är inte bara ett boende utan en del av utbildningen. Här blir du självständig, öppen och tolerant – på riktigt!

Skolan ligger i Dals-Ed, ett litet dalsländskt samhälle bland sjöar, skogar och storslagen natur. Ett stenkast från skolan ligger järnvägsstationen där tågen mellan Köpenhamn och Oslo stannar flera gånger per dag.

Oavsett om du går på Samhällsvetenskapsprogrammet eller Hotell- och turismprogrammet är upplevelser en viktig ingrediens i utbildningarna. Vi tror på platsrelaterad undervisning och strävar efter att göra undervisningen autentisk. Det innebär att vi reser mycket under alla tre åren, både i Skandinavien och i Europa. På Hotell- och turismprogrammet fokuserar vi på den skandinaviska traditionen inom skidåkning, vandring och paddling men även exotiska inslag som surfing och klättring. På Samhällsvetenskapsprogrammet får du tillfälle att engagera dig i gränsöverskridande frågor som tex klimatfrågan, konflikter och mänskliga rättigheter.

Efter tre år på Hotell- och turismprogrammet är du friluftsguide och rustad att arbeta inom upplevelseturism i hela Skandinavien. Du har fått en förståelse för Skandinavien som arbetsmarknad inom turismnäringen och du kan hantera de skandinaviska språken. Efter studier på Samhällsvetenskapsprogrammet har du fått en inblick i de stora globala utmaningarna. Du har fått kunskap om på vilka sätt man kan göra skillnad, politiskt och organisatoriskt. Efter båda utbildningarna kan du studera vidare på universitet och högskolor i hela Skandinavien.

Address: Nössemarksvägen 10 - Box 30, 668 31 Ed (Dals-Ed)
Phone: 0534-191 60
City: Ed
Zip Code: 668 31



related searches: utsikten - dals ed boende, Utsikten Läsårstider, LSS boende Dals-Ed, Utsikten matsedel, Utsikten personal, Utsikten Toppen, Gymnasium dalsland, Utsikten boende
Similar places near
Annette Adler - Art & Design Annette Adler - Art & Design 1 km Konstnär Annette Adler Tempera, akryl, akvarell, teckning och textil m.m
Betåsen Betåsen 11 km
Reviews
Bästa skolan för sonen om ni frågar oss!
Hej, som förälder till en elev på Hotell och turistprogrammet är jag mycket nöjd. Min son har lärt sig fantastiskt mycket och att läsa extra från yrkeslinje till högskolebehörighet går bra, även om det har krävt arbete. Linjen kommer att ge honom en bra start på livet, en riktigt bra ledarutbildning och ett minne för livet, med den fantastiska gemenskapen på skolan.
Fantastiskt skola och underbar personal! Bästa åren i mitt liv
Översatt av Google Mycket bra skola i en trevlig by Original Kjempe bra skole i en fin bygd
Översatt av Google Bra, väldigt bra Original Good very Good
Comment on this business

to add Utsikten, Dals-Eds Gymnasieskola map to your website;