facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Vänna Gårdskött

Vänna Gårdskött

About

Glada ekologiskt uppfödda utegrisar som lever ett mer naturligt liv. De får ett värdigt slut på vårt egna gårdsslakteri, helt utan stress eller transport.

Story

Vänna Gårdskött drivs av Helena Vestin och Per Jonsson, som båda är veterinärer sedan -91. Nu har vi förverkligat vår dröm om en småskalig grisuppfödning där djuren har den bästa möjliga tillvaron, så att vi och ni kan äta riktigt gott fläsk med gott samvete!

Våra grisar föds i stora luftiga lösdrifter med fri tillgång på halm att böka och leka i. Från 4 veckors ålder har de varit ute och bökat i jorden. Hela sommaren har de levt ute i stora gräs- och skogshagar, med tillgång till gyttjebad under varma dagar och ligghallar med halm och skugga att sova i. De äter svensktillverkat KRAV-godkänt ekologiskt foder, ekologiskt hö från våra egna marker, gräs, jord, insekter och rötter. En grupp grisar har markberett ett kalhygge åt en granne med gott resultat! Studier visar att det är högre halt av nyttiga omega 3-fettsyror i kött från grisar som gått på grönbete.

Tack vare vårt nybyggda gårdsslakteri får djuren ett värdigt avslut utfört av deras skötare, helt utan stress och transport. Alla våra grisar somnar in med ett äpple eller morot i munnen. De tillhör en oerhört liten, unik andel av Sveriges slaktsvin som fått växa upp under dessa förhållanden!

Att föda upp grisar på detta sätt medför stora merkostnader i foder, halm och personal, samt bygget av slakteriet givetvis. Våra priser är beräknade utifrån dessa omkostnader, för att djuren ska kunna få det goda liv och avslut som de förtjänar.

Address: Vännavägen 36, 86191 Timrå
City: Timrå
Zip Code: 86191



related searches: Vänna gårdskött age, Vänna gård Dalsland, Vånna korsord
Reviews
Jättetrevligt, bra produkter. Man får köa med långa mellanrum och endast 1-2 pers ur samma familj samtidigt i butik. Kommer helt säkert tillbaka.
Premium kött, snäll personal och lyckliga grisar.
Mycket bra butik med fint utbud! Trevlig och kunnig personal, lugn, fin och lantlig miljö. Rekommenderas varmt!!
Coronaåtgärder med begränsat antal kunder i butiken samt handla över disk för att minimera risker. Bra och genomtänkt. Fina varor som alltid. Rekommenderas starkt
Handlade god mat till julbordet. Pressylta, prinskorv och leverpastej. Öppet att titta in till grisarna.Kunde gärna fått varit bättre skyltat dit.
Super trevlig personal. Fina välmående djur. Bra ekologisk mat. Enkelt val
Supermysigt ställe, att man får kika in bland djuren och köpa bra kött!
Mycket vänligt bemötande o fina råvaror. J-O
Välfylld butik, och trevliga expediter Återkommer
Bäst, lokalt, gott, eko
Comment on this business

to add Vänna Gårdskött map to your website;