facebooktwitterpinterest

Reviews, get directions and contact details for Vallåsen

Vallåsen

About

Skidanläggningen Vallåsen är en härlig vinterupplevelse för hela familjen. 11 nedfarter, 1260 meter långa åk och bara 11 mil från Köpenhamn.

Story

Skidanläggningen Vallåsen är en härlig vinterupplevelse för hela familjen med hela elva nedfarter och liftar för både nybörjare och vana åkare. Så snart temperaturen kryper ner mot minusgrader sprutar vi snö. Det brukar innebära premiär i december och bra skidåkning ända in i mars. De senaste säsongerna har vi haft öppet i snitt 70 dagar. Välkommen till vintern du också!

Vallåsen ligger på Hallandsåsens norra sida, vid åsens högsta punkt. Från Helsingborg till Vallåsen är det 68 km och från Köpenhamn är det 110 km. Väl på plats tar du dig snabbt till toppen med expressliften och kan njuta av 1260 meter åkning i ett svep. I Vallåsen får du riktigt bra skidåkning på nära håll.

Inför säsongen satsar vi stort på att bygga ut vårt barn- och nybörjarområde. Det betyder totalt fyra knappliftar att välja mellan, samtidigt som nedfarten breddas för att ge mer plats. Andra nyheter är att vi har byggt ut vår skiduthyrning till dubbel storlek. Dessutom lanserar vi ett självbetjäningssystem för skipass. Allt för att kunna ge dig ännu högre service och kortare köer!

Det ska vara enkelt att åka skidor i Vallåsen. I vår nya skiduthyrning kan du snabbt och enkelt hyra modern och välservad utrustning till hela familjen. Enklast och snabbast är att boka det du behöver hemifrån direkt på www.vallasen.se. Då har vi utrustningen redo för dig när du kommer!

Oavsett om du vill lära dig att åka lift eller puckelpist så är du välkommen till Vallåsens skidskola. Välj mellan skidskola i grupp eller privat för egen instruktör. Bokar gör du enklast på vår webbplats.

Trötta ben och en hungrig mage kan behöva en stunds vila. I vår restaurang kan du njuta av nylagad mat, en kall öl eller fika som ger energi för en ny vända på skidorna. Vill du hellre ta med egen matsäck finns flera grillplatser och en rejäl värmestuga. Nytt för säsongen är en grillplats med elgrillar nedanför nybörjarområdet.

Välkommen till Vallåsen!



"Älskar du fart, adrenalin och gemenskap har du kommit rätt. Hos oss på Vallåsen kommer du att uppleva en av Sveriges bästa bike parks. Här kan du vara proffs, entusiast, nybörjare, ensam eller hela familjen."
Address: Yllevad 154, 31298 Våxtorp
Phone: 0046 (0)54 13 26 63
City: Våxtorp
Zip Code: 31298


Reviews
Maxad familjedag här ute på Vallåsen! Personalen är fantastiska, möjligheter till grillning och mat. Men det som är så kul så det pirrar i magen är åkningen eller down hill som det heter. Liftar som tar dig upp så inget svett!! Perfekt med skyddskläder som passar alla, även de minsta. Dämpning på cyklarna och bra olika backar med färger och namn. Saknar en video på åken och vad man kan råka ut för när man åker men det är ju bara en idé. ÅK HIT!!!
Otroligt välskött och rolig bikepark. Bra lift, bra personal, trevlig och duktig servicepersonal.
Roligare kan man inte ha det med kläde på sig
Höjdmetrarna kan man inte göra mycket åt men det finns många förbättringspunkter. Lederna är dåligt utmärkta under resan ner, hände mer än en gång att jag växlade led. Farliga korsningar på flera ställen, konstigt nog utan någrafå varningar. Ledkarta vid liften och på toppen hade underlättat. Grön var fint uppbyggd men för lätt. Blåa relativt bra men knixigt på sina ställen, röda var mest trist stök, inte mycket nerlagt jobb där från parkägaren. Långsam 4stols lift anno tidigt 80-tal. Liftvakterna fick jobba. Cykelhyra med skydd var bra.
Trots snällt och inte så högt berg så är stigarna bra och varierade. Både sittlift och släplift. Några av de röda är snällare varianter av Itzy i Järvsö - så rolig stigcykling! En stor grön led finns - förvånansvärt lång och bred bara efter första svängarna som leden blir lite väl platt. Ännu inte så utbyggt ställe men schysst butik, bra bemötande och en liten kiosk med käk och fika finns. Återkommer gärna!
Det enda som är lite jobbigt är att hänga cykeln på liften. Finns inga instruktioner så man får försöka komma på det genom att titta på hur andra gör det.
Mycket cykling för pengarna. Många leder. Varierat. Hjälpsam personal. Smidigt. Lättillgängligt. Service, toaletter, servering, butik.
Denna bike park får man en trevlig upplevelse och har trevligt personal med bra service
Grymt MTB-ställe! Maten får dom däremot styra upp
Första bike parken jag besökte så jag har inget att jämföra med men bra service av personalen. Väldigt bra leder. Det enda jag är ute efter är flow. Det levererade V-line och oua-oua. Sten och rötter har jag hemma så det är inget jag söker. En jump Line från toppen saknade jag. Jag hade även med mig familjen med små barn. De saknade en lekplats av va på när pappa åkte i backen.
Comment on this business

to add Vallåsen map to your website;